Parsa on pikaruokaa – katso viisi ohjetta

Nauti parsasta sesonkituotetta grillattuna, keitettynä ja moussena!

Mikäli parsa ei ole kaikkein tutuin raaka-aine, kannattaa vilkaista parsan keitto-ohje ennen tuumasta toimeen ryhtymistä. Sesonkivihanneksen keittäminen on hyvin helppoa, mutta vaatii hieman tarkkuutta, jotta parsat saadaan kattilasta ylös sopivan napakoina.

Parsojen grillaaminen ja paahtaminen ovat nyt muodissa. Alkukesän maukkain ruokalaji onkin grillattu pancettaparsa, jossa parsat keitetään nopeasti ja jäähdytetään kylmässä vedessä. Esikäsittelyn jälkeen parsat kääritään pancettaviipaleisiin ja grillataan mukavan rapeiksi. Maukas annos viimeistellään oliiviöljytilkalla ja parmesaaniraasteella.

Parsa-pecorinosalaatti

Raikkaan kesäinen parsa-pecorinosalaatti vie kielen mennessään. Salaatin kepeä ulkonäkö syntyy kuorimaveitsen avulla, kun kypsät parsat vuollaan pitkiksi suikaleiksi. Vihannessuikaleet sekoitetaan paahdettujen pinjansiementen, oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa. Kokonaisuus viimeistellään voimakkaanmakuisella pecorinojuustolla, joka tarjoaa oivan vastaparin miedolle vihannekselle.

129205-parsamousse.jpg

Täyteläinen parsamousse on mitä mainioin alkuruoka, sillä sen kermainen koostumus hivelee makuhermoja. Paloitellut parsat keitetään napakan kypsiksi ja soseutetaan yhdessä ranskankerman kanssa. Parsojen hentoa makua ei sovi peittää mausteiden alle, joten sitruunamehu, suola ja pippuri riittävät makua viimeistelemään. Valmis mousse jaetaan annosmaljoihin ja koristellaan parsannupuilla.

179221-parsamunakas.jpg

Herkullinen parsa-yrttimunakas sopii vaikka kevyeksi lounaaksi. Helppotekoisessa munakkaassa maistuvat parsan lisäksi kevätsipuli ja rucola. Munakas ei odota ruokailijaa, joten se tulee tarjoilla suoraan pannulta nälkäisen ruokailijan lautaselle.

129199-parsaa_ja_kinkkua.jpg

Klassinen parsaa ja kinkkua on parsaruoka helpoimmasta päästä. Annoksessa voi käyttää makunsa mukaan joko vihreitä tai valkoisia parsoja. Parsat kuoritaan ja keitetään, minkä jälkeen niiden päälle kaadetaan sitruunäöljyä tai voisulaa. Sesonkiherkun rinnalla tarjoillaan ilmakuivattua kinkkua. Myös graavisuolattu lohi on mitä mainioin makupari parsalle.

Mikäli olet jo ostanut nipun parsoja ja vasta lueskelet valmistusohjeita, muista säilyttää vihannesnippu oikein: Parsa nauttii hyvin viileästä eli muutaman plusasteen lämpötilasta. Kääräise parsat kosteaan keittiöpyyhkeeseen ennen jääkaappiin nostamista, jotta ne säilyvät tuoreenoloisina ruoanvalmistushetkeen saakka.

Lisää herkullisia parsareseptejä:
Parsaa ja tyrnivoikastiketta
Parsa-savulohikeitto
Parsarisotto
Ruoka.fi: Grillattu parsa
Parsareseptejä herkutteluun
Parsareseptejä keväiseen herkutteluun
Ruoka.fi: Näistä parsaherkuista kokoat helposti huikean brunssin

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Parsa on pikaruokaa – katso viisi ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X