Parsakaali

Parsakaali, toiselta nimeltään broccoli, on terveellinen, maukas ja monikäyttöinen vihannes!

Parsakaalin voi syödä kokonaan. Tiivis kukinto on kasvin paras pala. Varsi sopii hyvin esimerkiksi keittoihin ja pataruokiin.

Hyvän parsakaalin tunnistaa tummanvihreistä, vielä nuppuisista kukinnoista. Säilytä parsakaali viileässä. Huoneenlämmössä kukkanuput aukeavat nopeasti eikä kaali ole enää parhaimmillaan. Muiden kaalikasvien tapaan parsakaali kuivuu helposti. Sen voi estää käärimällä kaalit kosteaan pyyhkeeseen.

Parsakaalin käsittely

Huuhdo kaali huolellisesti ennen keittämistä mahdollisten multajäämien ja toukkien varalta. Keitä parsakaali kypsäksi kiehuvassa vedessä. Koska varret vaativat pidemmän kypsymisajan kuin kukinto, laita kaali varsi edellä kattilaan. Varsiosan on peityttävä kokonaan veden alle, mutta kukinto voi jäädä vedenpinnan yläpuolelle. Se kypsyy kannen alla höyryssä.

Keittoaika on 6-8 minuuttia. Varo keittämästä liian pitkään, sillä silloin parsakaalin kukinnot hajoavat, vitamiinit tuhoutuvat ja väri muuttuu sameaksi.

Kokeile Kotilieden parsakaalireseptejä:

Juustoinen parsakaalikeitto
Kukkakaali-parsakaalipatee
Parsakaali-sinihomejuustopiirakka
Kasvismunakas
Puutarhurin wokki

Parsakaalia parhaimmillaan

Teksti: Elisa Johansson

Avainsanat

Keskustelu

Olen annika ja asun jyväskylässä.
En ymmärtäny ohjeesta mitään ja niinpa pakastin pärsakaalin ja raastoin sen jäisenä lautaselle lapsilleni. Eipä poijjat tykänny?
Eli siis miten? Voiko sen ripustaa kuivamaan ja sitten pölistellä laataselle?,,vai..?

Kommentoi juttua: Parsakaali

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X