Ruoka

Pasta on parasta itse tehtynä - näillä vinkeillä onnistut!

Pasta on parasta itse tehtynä. Tuorepastan valmistus vaatii hiukan vaivaamista ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan väärti.

Yksinkertaisimmillaan pastataikinaan tarvitsee vain kolme raaka-ainetta: jauhoja, kananmunia sekä oliiviöljyä. Vaihtelua taikinaan saa lisäämällä siihen esimerkiksi yrttejä, pippuria, basilikaa tai vaikka chiliä. Pastan voi värjätä myös punaiseksi lisäämällä joukkoon hieman hienonnettua punajuurta. Käytä valmistukseen mieluiten durumvehnäjauhoja, sillä niistä syntyy paras sitko.

Resepti: Tuorepasta

Pastataikina vaatii riittävästi vaivaamista

Taikina kannattaa tehdä huolella. Kun taikina on helposti työstettävää, lopputulos onnistuu sitä varmemmin. Monitoimikoneella valmistat pastataikinan helposti ja nopeasti, mutta taikinan voi tehdä myös perinteiseen tapaan pöydällä tai kulhossa käsin sekoittaen ja vaivaten. Tärkeintä on, että taikinaa vaivataan kunnes se on kimmoisaa. Valmis taikina peitetään kelmulla ja nostetaan noin puoleksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.

salvia-voipasta

Pastakone ei ole välttämätön

Levännyt taikina jaetaan neljään yhtä suureen palaan ja taikinapalan työstäminen aloitetaan yksi kerrallaan pastakoneen isoimmalla terällä. Loput taikinasta kannattaa peittää huolellisesti kelmulla, jotta se ei kuivu.

Litistä pala suorakaiteen muotoiseksi, jauhota se huolella ja syötä pastakoneeseen. Etene paksusta levystä vähitellen ohuempaan muuttamalla telojen asentoa. Jauhota taikinalevyjä välillä kevyesti. Jatka mankelointia niin kauan, kunnes taikinalevy on ohut levy. Leikkaa pastalevyt haluamasi paksuisiksi nauhoiksi ja pyöräytä kimpuiksi. Taikinasta voi valmistaa myös esimerkiksi ravioleja, tortellineja, tagliatellea tai vaikka lasagnelevyjä.

Pastan valmistamiseen ei välttämättä tarvita pastakonetta. Taikina syntyy kaulimallakin, vaikka pasta siten jääkin hieman paksummaksi ja hauraammaksi.

Tuorepastan keittäminen

Itse tehty pasta keitetään tuorepastan tapaan. Kuumenna vähintään 4 litraa vettä kiehuvaksi. Upota pasta kerralla kiehuvaan, reilusti suolalla maustettuun veteen. Keitä 2–4 minuuttia, valuta, mutta älä huuhtele.

Jos valmistat tuorepastasta lasagnelevyjä, valmista lasagne ohjeen mukaan ja paista sitä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 30-45 minuuttia.

sienitäytteiset cannellonit

Kokeile tuorepastaa näissä ohjeissa:

Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä

Salvia-voipasta

Salviaraviolit

Sienitäytteiset cannellonit

Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut nämä 10 helppoa ja maukasta pastaa?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pasta on parasta itse tehtynä - näillä vinkeillä onnistut!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.