10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Pataruoka on talven ehdoton ykkösherkku, joka hurmaa helppoudellaan ja hissukseen hautuneilla mauillaan. Poimi tästä Kotilieden parhaat reseptit maukkaisiin pataruokiin!

Portugalilainen kalapata

Kuha- ja siikafileet, sinisimpukat, mustekalarenkaat ja perunat kypsyvät kaikki sulassa sovussa samassa padassa. Tomaattisessa kalapadassa on myös valkoviiniä ja ripaus savupaprikaa. Tätä ei voi vastustaa!

portugalilainen kalapata

Resepti: Portugalilainen kalapata

Kiireisen kasvispata

Kiireisen kasvispata valmistuu kvinoasta, bataatista ja tölkillisestä kikherneitä. Intialaista makua ruokaan tuo inkivääri ja garam masala, jalapeno asianmukaista poltetta. Pata muhii uunin sijaan liedellä ja on valmista puolessa tunnissa. Ruokaisa pata toimii lihan lisukkeena tai kasvisruokana sellaisenaan.

tandoori-kvinoa-kasvispata

Resepti: Tandoori-kvinoa-kasvispata

Makkarapata meksikolaisittain

Tämä mausteinen makkarapata valmistuu meksikolaisen suosikkiruoan, chili con carnen makuja mukaillen. Mausteinen tomaattiliemi saa muhia ja makuuntua liedellä kannen alla puolisen tuntia ja vasta sitten joukkoo lisätään ruskistetut makkaranpalat sekä kidneypavut. Valitse pataan napakan mausteista makkaraa, kuten chorizoa ja pilko joukkoon myös taateleita, niin makuelämys on vailla vertaa.

makkarapata chili con carnen tapaan

Resepti: Makkarapata chili con carnen tapaan

Lammaspata maistuu juuressoseen kanssa

Lammas on perinteinen pääsiäisruoka, mutta se sopii mainiosti myös leppoisalle viikoloppuaterialle. Tämä maukas lammaspata syntyy lampaanpotkasta, joka saa hautua hissuksiin uunissa tai liedellä säilyketomaattien, punaviinin ja yrttien kera. Tarjoa pata uunijuuresten tai juuressoseen kanssa.

Maukas lammaspata sopii juhlapöytään

Resepti: Maukas lammaspata

Viikonlopun suosikkipasta: Liharagu

Pasta mielletään usein arjen pikaruoaksi, mutta uunissa ajan kanssa hautunut liharagu on viikonlopun slow foodia parhaimmillaan. Se tehdään naudan luullisesta lihasta, josta tuntien hauduttelun jälkeen tulee niin mehevää, että se suorastaan sulaa suuhun. Pinnalle vielä vastaraastettua parmesaania, niin avot!

Liharaguupasta

Resepti: Liharaguupasta

Välimeren kanapata

Tämä kanapata kokoaa yhteen Välimeren parhaat maut: tomaatit, yrtit, valkosipulin ja oliivit sekä tietysti punaviinin. Broilerin fileepihvit kannattaa suosiolla jättää kauppaan ja tehdä pata luullisesta lihasta, josta irtoaa vähintään tuplasti enemmän makua. Ennen pataan laittamista kanapalat pyöräytetään vehnäjauhoissa ja ruskistetaan pannulla voi-öljyseoksessa. Kun jaksat hauduttaa ruokaa tunnin verran, saat suussasulavan lopputuloksen.

valimerellinen-kanapata

Resepti: Välimerellinen kanapata

Arki-illan suosikki: Marokkolainen jauhelihapata

Nopea jauhelihapata vaatii valmistuakseen vain puoli tuntia, joten sen jaksaa tehdä myös arki-iltana töiden jälkeen. Marokkolaisin maustein höystetty pata yhdistää jauhelihan, juurekset ja linssit. Naudan jauhelihan sijaan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Tarjoa lisänä keitettyä couscousia ja rapeakuorista leipää.

marokkolainen jauhelihapata

Resepti: Marokkolainen jauhelihapata

Klassikko vailla vertaa: Perinteinen karjalanpaisti

Karjalanpaisti on perinneruokien parhaimmistoa. Tuhti lihapata onnistuu helposti aloittelijaltakin. Tarvitset vain oikeat raaka-aineet, paljon aikaa ja malttia, niin lopputulos on suussa sulava. Valitse karjalanpaistiin luullista lihaa, joka antaa liemeen paljon makua.

perinteinen karjalanpaisti

Resepti: Perinteinen karjalanpaisti

Vikkelä katkarapupata

Jos etsit pataruokaa, joka valmistuu vikkelästi, katkaravut mausteisessa kookos-tomaattikastikkeessa on valintasi. Laita jättikatkaravut marinoitumaan ja esivalmistele sillä välin muut ainekset, niin ruoka on valmista nopeammin kuin arvaatkaan. Tomaattisen liemen täytelöittää kookosmaito ja tuorejuusto. Paistetut katkaravut lisätään joukkoon vasta lopuksi, jotta ne eivät sitkisty. Ruoka maistuu herkulta riisin kera thai-basilikalla ja jalapenoviipaleilla viimeisteltynä.

katkarapuja kookoskastikkeessa

Resepti: Katkarapuja kookoskastikkeessa

Kanapataa marokkolaisittain

Marokkolaisessa kanapadassa on makua ja meininkiä: inkivääriä, chiliä, juustokuminaa, kanelia, sitruunaa ja ripaus sahramia. Mantelit, rusinat ja oliivit tuovat ruokaan oman herkullisen lisän. Anna padan muhia uunissa tunti ja tarjoa se couscousin ja raikkaan salaatin kera.

marokkolainen sitruunakana

Resepti: Marokkolainen sitruunakana

Keskustelu

Kommentoi juttua: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X