Pavut ovat maukasta kasvisruokaa

Pavuissa on varaa valita. Pavut ovat maukkaita palkokasveja, jotka tuovat kasvisruokavalioon proteiinia.

Papuja voi ostaa kuivattuna hyvin varustetuista kaupoista, luontaistuotekaupoista ja aasialaisista elintarvikeliikkeistä. Kun keität papuja itse, valmista niitä kerralla isompi erä ja pakasta osa. Papuja myydään myös kätevinä säilykkeinä ja pakasteina.

Marinoitu papu-perunasalaatti kootaan perunasta, kotijuustosta ja vihreistä pavuista. Jaakon papusalaatti valmistuu nopeasti vihreistä pakastepavuista, jotka höyrytetään ja maustetaan öljy-viinietikkakastikkeella.

Keväinen papu-parsasalaatti on kolesteroliton ja kevyt salaatti parsan ystäville.

Kaikkien paputahnojen eittämätön kuningas on hummus. Lähi-idästä kotoisin oleva kikhernetahna maistuu leivän päällä, vihannesten dippinä ja vaikka sellaisenaan salaatin kylkiäisenä.

Valkopavut mausteliemessä saavat makua oreganosta, hunajasta, valkosipulista ja valkoviinietikasta.

Mustasilmäpavut ovat veikeän näköisiä papuperheen jäseniä. Niistä valmistuu papupyöryköitä. Pähkinäinen papunuudeli saa makua paahdetuista cashewpähkinöistä ja seesaminsiemenöljystä.

Kasvissyöjän pastakastike höystetään valkoisilla pavuilla. Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan tarjoillaan chilikastikkeen ja vehnätortillan kanssa.

Papukeitto valmistuu joko valmiiksi keitetyistä kidneypavuista tai säilykepavuista 20 minuutissa.

Tuhti ja sakea papu-kaalikeitto muhii hitaasti kannen alla valmiiksi. Eksoottisempi mustapapukeitto maustetaan tuoreella korianterilla ja chilillä.

Avainsanat

Keskustelu

Pavut on ihania! Kannattaa muistaa myös linssit, ne kypsyvät nopeasti eivätkä vaadi liotusta. Ovat tosi hyviä.

Kommentoi juttua: Pavut ovat maukasta kasvisruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X