Pehmokahvi eli flyffy coffee on uusi hittikahvi.
Ruoka

Pehmokahvi Dalgona on uusi hittijuoma, joka villitsee maailmalla

Pehmokahvi eli Dalfona kahvi tai fluffy coffee on trendikahvi, joka on saanut somen sekaisin. Joko olet maistanut tätä pöyristyttävän pehmoista kahvijuomaa?

Pehmokahvi eli Dalgona coffee on kohta jokaisen kahvikissan lasissa. Instagramin kuvavirrassa ja sosiaalisen median palvelussa TikTokissa tulee esiin tuon tuostakin taivaallisen näköinen kahvijuoma, jota tekee mieli maistaa välittömästi.

Lue myös: Kolesteroli alas kahvia vaihtamalla – yllättävä pahis kupissa

Somen uusin hittikahvi näyttää ihanan söpöltä. Sitä pehmokahvi onkin. Päältä täydellisen kuohkea ja pehmeä, alta kylmän viileä. Pehmokahvi on ikäänkuin cappuccino väärinpäin. Kahvi on päällä kuohkeana ja pohjalla on maitoa.

Pehmokahvi villitsee maailmalla

Amerikkalainen uutis- ja mediasivusto The Cut -kertoi, että fluffy coffee -trendikahvi nousi sosiaalisen median viraalihitiksi Etelä-Koreassa helmikuussa 2020, kun ihmiset joutuivat kotikaranteeniin ja aikansa kuluksi alkoivat tehdä kokkailuvideoita.

Hittikahvin sousion salaisuus piilee varmasti siinä, että fluffy coffee on yksinkertainen valmistaa ja kuivakaapista ainekset löytyvät jo valmiina. Valmista kahvivaahtoa on meditatiivista ihastella, koska se on niin uskomattoman herkullisen näköinen.

Ei ihme, että pehmokahvista on tullut maailmanlaajuinen hitti.

Tällä suositulla Youtube-kanavalla pehmokahvi-videota on katsottu jo lähes 10 miljoona kertaa.

Pehmokahvilla on monta nimeä

Mikään uusi keksintö pehmokahvi eli fluffy coffee ei ole. Tämän tyyppinen vaahdotettu kahvi tunnetaan Aasian maissa myös nimellä Dalgona-kahvi, whipped coffee ja beaten coffee.

Sosiaalisen median kanavista hittikahvista löytyy kuvia ja videoita hastag-merkinnällä #dalgonacoffee ja #fluffycoffee.  Nimi tulee korealaisesta karamellista, joka pehemä karamallimainen koostumus muistuttaa kahvivaahtoa.

Lue myös: Kahvin vieroitusoireet yllättivät Sannan – viikon ajan lihaksia särki niin, että ei voinut olla paikallan

Aasian suunnilta on noussut vaahtoavia hittijuomia ennenkin. Vuonna 2017 kohuttiin juustoteestä. Teen päälle laitettiin runsaasti vaahtoa, joka ei ollut kermavaahtoa vaan vaahdotettua tuorejuustoa.

Suomen kahviloihin tämä outo trendi ei koskaan saapunut. Pehmokahvin näemme jo kesän 2020 hittikahvina kaikissa kahviloissa.

Dalgona-kahvi ei vain näytä herkulliselta, vaan on myös sitä. Nappasimme idean välittömästi käyttöön, ja testasimme, toimiiko se. Ja toimihan se!

Pehmokahvi eli flyffy coffee valmistui helposti vegaanisti käyttämällä kookosmaitojuomaa. Tämä on kesän 2020 hittikahvi.
Pehmokahvi eli fluffy coffee valmistuu helposti vegaanisena versiona kookosmaitojuomasta. Kuva: Sanna Mansikkamäki

Pehmokahvi valmistuu muutamassa minuutissa

Pehmokahviin tarvitset vain pikakahvijauhetta, sokeria ja maitoa. Valmistimme kahvin vegaanisesti kookosmaitojuomaan.

Pehmokahvin valmistuksen oleellisin osa on pikakahvijauhe, muunlaisella kahvilla vaahto ei onnistu.

Pikakahvijauheen pitää olla puhdasta pikakahvia ilman mitään lisäaineita, että se vaahtoutuu. Esimerkiksi pikakahvijauhepussit, joissa on maitoa tai muuta mukana, eivät vaahtoudu.

Pikakahvijauheet valmistetaan erityisellä  pakastekuivausmenetelmällä, ja siksi niiden koostumus vaahtoutuu helposti vatkatessa.

Katso resepti ja kokeile itse: Fluffy coffee – näin teet vaahdotetun Dalgona-kahvin pikakahvijauheesta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmokahvi Dalgona on uusi hittijuoma, joka villitsee maailmalla

Animalsareherewithusnotforus

Hyvä ettei nyt sentään eläinten eritteistä alettu tekemään =) Eläinten ja niiden eritteiden syönti sekä juonti on aina toiselta ihmiseltä opittu turha tapa tyydyttää himojaan eikä mikään tarve kuten ravinnon saanti. ;0-

Kekkula

Mielestäni on uskaliasta väittää tuoa vaahtoa kaikkien kiskovan tämä vuonna.
Varustelekan mainos sopi hyvin artikkelin väliin. Oli se niin homoeroottinen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.