Leivo pellillinen piirakkaa: 3 makeaa ja 3 suolaista leivonnaista, joista riittää isollekin seurueelle

Illanistujaiset ystävien kesken ovat odotettuja ilon hetkiä. Pellillisestä piirakkaa riittää vatsan täytettä isommallekin porukalle.

Leivo tarjolle pellillinen suolaista…

Valmistaikinat ovat kiireisen leipurin pelastus. Valmiista lehtitaikinalevystä loihdit hetkessä kolme helppoa sushipiirakkaa, jotka paistuvat näppärästi samalla uuninpellillä. Paistettujen pohjalevyjen päälle levitetään wasabin makuista tuorejuustoa sekä sushista tuttuja makuja: graavikalaa, säilöttyä inkivääriä sekä versoja ja retiisiviipaleita. Raikas tarjottava hurmaa takuulla niin pikkujouluissa kuin kevätjuhlien kahvipöydässäkin. Ohjeen helppoon sushipiirakkaan löydät täältä.

sushipiiras

Kasvispiirakan päivitetty versio tulee tässä. Lehtevä pohja tehdään filotaikinasta ja päälle levitetään paahdettuja kasviksia mielen mukaan.  Makua tuovat paitsi chili, valkosipuli ja yrtit, myös oliivit ja anjovisfileet. Piirakka viimeistellään juustoraasteella. Kokeile esimerkiksi fetaa. Ohjeen filopiiraaseen Nizzan tapaan löydät täältä.

Filopiirakka Nizzan tapaan

Lihapiirakka on vähintäänkin klassikko ja syksyn turvaruokaa parhaimmillaan. Senkin voi valmistaa uuninpellillä ilman turhaa näpertelyä. Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse toinen pohjataikinaksi, levitä täytteet päälle ja painele toinen taikinalevy kanneksi. Vegeilijä vaihtaa jauhelihan esimerkiksi soijarouheeseen ja klassikko on muuttunut hetkessä trendikkääksi vihikseksi. Ohjeen lihapiirakkaan löydät täältä.

lihapiirakka

…ja pyöräytä tarjolle myös pellillinen makeaa

Porkkanakakusta tykkäävät kaikki, joten se on varma valinta tarjottavaksi. Porkkanoiden lisäksi mehevyyttä taikinaan tuo mantelijauhe, makua piparkakkumauste. Paista taikina kakkuvuoan sijaan uuninpellillä, jolloin se on helppo kuorruttaa, koristella ja leikata annospaloiksi. Ohjeen amerikkalaiseen porkkanaleivokseen löydät täältä.

amerikkalainen porkkanaleivos

Porkkanoiden lisäksi leivonnaisiin voi raastaa myös muita juureksia. Punajuuri toimii hyvin suklaan kanssa ja punajuuribrownie onkin paitsi mehevä ja maukas myös ihastuttavan värinen leivonnainen. Tuorejuustokuorrute on makoisa lisä, joka levitetään taikinan päälle ennen paistoa. Ohjeen kuorrutettuihin punajuuribrownieihin löydät täältä.

kuorrutettu-punajuuribrownies

Mokkapalat on erityisesti lasten suosikki, mutta klassikkoherkku maistuu myös aikuisille. Uutta jujua leivonnaiseen saat koristeilla. Perinteisten nonparellien lisäksi päälle sopivat erilaiset makeiset, kuten vaahtokarkit, toffeet ja suklaakaramellit, joulun aikaan ihastuttavat erityisesti pähkinät ja murustellut piparit. Ja kuka sanoi, että palat pitää leikata ruudun muotoon. Kokeile vaihteeksi vaikka suorakaidetta tai kolmiota. Ohjeen mokkapaloihin löydät täältä.

mokkapalat

Lisää pellillä valmistuvia piirakoita:

Chorizopiirakka

Kaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Ruoka.fi: Aprikoosi-mantelitorttu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo pellillinen piirakkaa: 3 makeaa ja 3 suolaista leivonnaista, joista riittää isollekin seurueelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X