Perunasta perusruokaa

Peruna on suomalaista perusruokaa, jonka käyttömahdollisuudet ovat moninaiset.

Keitä, paista, muhenna, paahda, grillaa tai soseuta. Tähteeksi jääneitä voit käyttää uuniruokiin, leivontaan ja salaattiin.

Perunafocacciaan voi käyttää raastettua tai survottua perunaa. Myös tähteeksi jäänyt perunasose sopii hyvin taikinaan. Perunaleivän päälle ladotaan kesäkurpitsaviipaleita, kirsikkatomaatteja ja parmesaania.

Uunissa kypsennetty perunamunakas on ruokaisa herkku, johon uppoavat monenlaiset aterianrippeet, kuten keitetyt perunat. Lempeä pinaatti sopii hyvin munakkaaseen.

Jauhoisista perunoista, pekonista, juustosta ja kermasta hautuu uunissa tuhti perunavuoka, joka vie suurenkin nälän. Voit tehdä ruoan myös kypsistä perunoista, jolloin paistoaika on puolisen tuntia.

Perunasalaatin ei tarvitse uida majoneesissa ja kermassa. Raikas ja kevyt perunasalaatti syntyy keitetyistä perunoista, kesäkurpitsasta, kirsikkatomaateista, avokadoista ja fenkolista. Kastike sekoitetaan öljystä ja sitruunamehusta.

Lue myös:
Perunalajikkeet tutuiksi
Perunan parhaat puolet
Peruna on maittavaa perusruokaa
Peruna

Kuvat: Norman Ojanen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perunasta perusruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X