Pihvin paistaminen

Pihvin paistaminen

Hyvä pihvi on pinnalta ruskistunut ja sisältä punertava, muttei verinen. Kotilieden helpolla ohjeella onnistuu myös ensi paistaja!

Pihviksi sopivat fileet, kuten murea ja kapea sisäfilee, maukas rasvalla marmoroitunut ulkofilee ja runsaalla rasvakerroksella varustettu, sekä sisä- että ulkofileen sisältävä välikyljys eli entrecôte.

Lihan paistamiseen sopii parhaiten tehokkaasti ja tasaisesti kuumeneva valurautapannu. Pese pannu käytön jälkeen pelkällä vedellä ja pyyhkäise tai kuumenna kuivaksi. Ensimmäisellä käyttökerralla pannu on hyvä rasvapolttaa paistamalla siinä suolaamatonta ihraa.

Paista pihvi aina kuumassa pannussa. Jos pannu ei ole riittävän kuuma, lihasta irtoaa nestettä ja liha alkaa kiehua nesteessä, jolloin pinta jää harmaaksi ja pihvistä tulee kuiva. Samasta syystä pihviä ei pidä pistää pannulle suoraan jääkaapista. Jos paistat useamman pihvin kerralla, lisää lihat pannulle vähitellen, jottei pannun pinta jäähdy.

Paista pihvi näin:

1. Ota liha aina huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista.

2. Nuiji pihvi kevyesti joko nyrkillä tai lihanuijan sileällä, pintaa rikkomattomalla puolella.

3. Lämmitä ensin valurautapannu kuumaksi ja kuumenna sitten rasva pannussa. Laita pihvi kuumalle pannulle.

4. Paista sisältä raakaa pihviä puolitoista minuuttia molemmin puolin, puolikypsää 2-3 minuuttia ja läpikypsää 4-5 minuuttia.

5. Mausta pihvi lopuksi ja anna pihvin tasaantua hetki ennen herkuttelua.

Kokeile Kotilieden pihvireseptejä:

Entrecôte
Filet mignon (pieni pihvi)
Pippuripihvi
Pippuripihvin liekitys
Syyspihvit
Pihvit Coyoten tapaan

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pihvin paistaminen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X