Valkosuklaa-piimäpannacotta

Piimä sopii leivonnaisiin ja jälkiruokiin

Sakea piimä on arjen monikäyttöinen hapanmaitotuote. Se sopii ruokajuomaksi, mutta sitä voi hyödyntää myös jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Piimästä voi tehdä myös helposti juuston.

Täyteläistä piimää voi käyttää sitä nesteenä leivonnaisissa, kuten leipätaikinoissa, kakuissa ja muffineissa. Kahvikakkujen klassikko, piimäkakku saa piimästä mehevyyttä. Ruis-piimäsämpylät ovat maukkaita pelkän voinokareen kera.

piimäjuusto

Piimästä voi valmistaa myös helpon juuston. Piimää, täysmaitoa, kananmunia ja suolaa – siinä kaikki, mitä tarvitset piimäjuston valmistamiseen.

Happamuutensa ansiosta piimä sammuttaa janon tehokkaasti. Kun sekoitat siihen marjoja tai hedelmiä, raikas välipalajuoma on valmis! Kokeile kevyttä punaherukka-piimäjuomaa tai pirteää puolukkapiimää.

puolukkapiimä

Piimä sopii erinomaisesti myös erilaisiin ohukaistaikinoihin. Nesteenä voi käyttää taikinassa piimää, oli kyse sitten suolaisista tai makeista ohukaisista.

Nopeasti syntyvät perunablinit saavat piimästä aavistuksen happamuutta. Mehevät maissipannarit kätkevät sisäänsä myös piimää. Herkutteluun sopivat mustikkapannukakut valmistetaan piimästä ja ricotta-juustosta.

mustikkapannarit

Piimä tuo moniin jälkiruokiin raikkautta ja keveyttä. Esimerkiksi pannacotta muuttuu piimän happamuuden ansiosta maultaan perinteistä pirteämmäksi.

Kokeile piimää myös hyytelötorttuihin. Huomaa kuitenkin, että se vaatii hieman enemmän liivatetta kuin vaikkapa tuorejuustosta tehty torttu.

Kokeile myös:

Puolukkainen piimäkakku
Sturenkadun perinteinen piimälimppu
10 pennin piirakka
Pariisin leivokset
Ruoka.fi: Piimävanukas ja tyrnikastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piimä sopii leivonnaisiin ja jälkiruokiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X