Piirakan koristelu

Piirakoihin voi tehdä kauniit koristelut pohjasta jäljelle jääneistä taikinapaloista. Koristeet voi käyttää piirakoiden reunoihin tai niillä voi koristella täytteen päällisen.

1. Aaltoilevaa. Aseta oikean käden etusormi ja peukalo piirakan ulkopinnalle. Nipistä taikinaa sormien välillä ja auta toisen käden etusormella niin, että reunaan syntyy aaltomainen kuvio.

2. Uurteita. Painele taikina vuokaan siten, että se jää hieman reunusta korkeammaksi. Siisti reunat painamalla siihen haarukalla kauniit uurteet.

3. Lehtiä. Marsipaanileikkurilla saat painettua piirakkaan näyttävät lehtikuviot. Muotteja on myös muita malleja. Kostuta piirakan reunus ja painele lehdet reunukseen kauniisti lomittain.

4. Verkko. Voitaikinaleivonnaisten pinta voidaan koristella verkkokuviolla. Kauli puolet isosta lehtitaikinalevystä piirakan pohjaksi ja toinen puoli täytteen päälliseksi. Rullaa kuvio painaen voitaikinaverkkorullalla jauhotetun taikinalevyn keskiosaan. Levitä levyä hieman niin, että rei’istä muodostuu verkkomainen kuvio.

Katso myös vinkit piirakkapohjan leipomiseen.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piirakan koristelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X