Pikkujouluruokia ja kuumia juomia

Kutsu ystävät viettämään pikkujoulua mausteilta tuoksuvan glögin ja suolaisten herkkupalojen ääreen.

Rypäle- tai mustaherukkamehuun uutetut mausteet, lämmin viini ja tilkka terävää nostavat pikkujoulutunnelmaa. Glögilasien koristeeksi voi kietaista muutaman vanilja- tai kanelitangon tai pari tähtianista.

Perinteinen punaviiniglögi terävöitetään rommilla ja maustetaan kanelilla, neilikalla, kardemummalla ja inkiväärillä.

Punssitilkalla terästetty vaalea glögi maistuu appelsiinilta, inkivääriltä, pomeranssilta ja kandisokerilta.

Hedelmillä ja manteleilla höystetty, anikselta tuoksuva hedelmätoti sopii myös lapsille ja autoilijoille.

Alkoholiton on myös kanelilla ja neilikoilla maustettu karpaloglögi, joka avaa nuhaisen nenän.

Tuoksuva tee rauhoittaa, virkistää ja lämmittää. Teekukkajuoma kannetaan pöytään kannussa, jossa avautuvista teekukista leijuu lempeä aromi. Kuuman maidon kanssa nautittava mausteinen chai-tee saa aistit herkistymään.

Pieniä herkkupaloja

Teen tai glögin kanssa maistuvat hauskat juustolusikat, juustoiset poro-suppilovahveropiiraat ja pähkinäiset pekonisarvet.

Minikokoiset gourmetpizzat voi täyttää vaikka ilmakuivatulla kinkulla, vuohenjuustolla, artisokalla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai simpukoilla. Useasta täytevaihtoehdosta jokainen vieras löytää mieluisen.

Juustolla täytetyt kuivat hedelmät valmistuvat helposti ja ovat näyttävää tarjottavaa. Hedelmät voi marinoida ylellisiksi makupaloiksi.

Täytetyt taatelit kätkevät sisäänsä sinihomejuustoa. Konjakissa marinoidut viikunat ja manteliliköörissä lionneet aprikoosit täytetään vuohenmaitotuorejuustolla.

Pehmeästä juustosta muovaillut fetapalloset pyöritellään pähkinärouheessa.

Kuvat: Norman Ojanen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkujouluruokia ja kuumia juomia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X