Piknik-ruokaa eväsretkelle

Kauniina kesäpäivänä pakataan eväät mukaan ja nautitaan ne piknikillä luonnon helmassa.

Valitse piknikeväiksi sellaisia ruokia ja leivonnaisia, jotka on helppo pakata mukaan ja vaivaton nauttia luonnonhelmassa.

Peruna- ja pastapohjaiset salaatit ovat erinomaisia pikniksalaatteja, koska ne eivät nahistu matkalla. Kastikkeen tai öljypohjaisen marinadin voi sekoittaa salaatin joukkoon, jotta salaatti ehtii maustua sopivasti.

Marinoitu papu-perunasalaatti tai ruokaisa kana-pestosalaatti ovat loistavia vaihtoehtoja.  Raikas hedelmäsalaatti sopii makeaksi palaksi.

Salaatin kera maistuu leipä. Annospaloiksi leikattu, yrteillä maustettu foccaccia on helppotekoinen leipä. Leivän kera tarjottavaksi voi pakata mukaan myös levitettä kuten kotitekoista hummusta tai tomaatti-valkosipulilevitettä. Hauska leivän kera tarjottava lisuke on pienet itse tehdyt juustopallot.

Leivän voi myös täyttää jo leipomisvaiheessa. Esimerkiksi paprika- ja pestotäytteellä täytetty foccaccialeipä on maukas lisuke sellaisenaan.

Muita hyviä suolaisia leivonnaisa ovat fetajuustolla ja yrteillä höystetyt parsakaalimuffinit tai vuohenjuusto-tomaattibriossit.

Valmiiksi täytetyt leivät ovat vaivatonta sormisyötävää. Maukkaita eväsleipiä ovat esimerkiksi hedelmäisellä broileritäytteellä höystetyt rieskarullat, savukalatäytteiset leivät ja täytetyt pitaleivät.   Eväsleivät voi halutessaan myös täyttää ja päällystää vasta retkipaikalla.

Suolaisia ja makeita piirakoita

Suolaiset piirakat ovat ruokaisaa eväsruokaa. Valmista piirakat suoraan kartonkisiin tai alumiinisiin kertakäyttövuokiin, joissa ne voi myös pakata mukaan, ellet leikkaa niitä valmiiksi annospaloiksi ja pakkaa rasiaan. Klassinen feta-pinaattipiirakka tai savuporolla ja siitakesienillä täytetty juustoinen herkkupiiras ovat maukkaita vaihtoehtoja.

Makeat piikakat, kuten kesän makuisen kirsikkatortun, voi valmistaa suolaisten piirakoiden tapaan suoraan kertakäyttövuokaan.  Käteviä ovat myös muffinivuokiin tehdyt sormisyötävät kuten vaniljakuningatarmuffinit tai valmiiksi annospaloiksi leikatut herkulliset brownie-palat.

Muista varata juotavaa

Varaa piknikille riittävästi janojuomaa. Helppo kotitekoinen juoma kuten limonadimainen sitruunajuoma maistuu koko perheelle. Myös raikas jäätee sopii piknikjuomaksi. Muista varata mukaan myös vettä.

Pakkaa kylmäsäilytystä vaativat ruoat kylmäkassiin tai -laukkuun. Piknikreppu, jossa on sekä perusastiat että kylmälaukkuosio on kätevä etenkin paljon retkeilevälle. Lämpimät ja kylmät juomat pakataan termospulloon.

Varaa mukaan myös kertakäyttöisiä tai muovisia astioita ja aterimia, lautasliinoja, talouspaperia ja kosteuspyyhkeitä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piknik-ruokaa eväsretkelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X