Pinaatti antaa makua leivonnaisiin

Voimakkaan makuinen pinaatti antaa leivonnaisille vehreää väriä ja mehevää makua. Maukkaat pinaattileivonnaiset maistuvat niin viikonlopun aamiaisella, iltateen kaverina kuin kahvikutsujen suolapalanakin.

Pakastepinaatti maustaa helpot pinaattisämpylät, jotka maistuvat vaikka keiton kera.

Viikonlopun herkkuaamiaiselle sopivat pienet pinaatti-ricottapannarit, jotka tarjotaan kevätsipulin kera.

Suolainen pannukakku saa ruokaisuutta, kun taikinaan lisätään pinaattia, sieniä ja juustoa. Leivo vaivaton pinaatti-haaparouskupannukakku vaikka saunaillan iltapalaksi tai mukaan eväsretkelle.

Lempeän makuiset pinaatti-aurajuustokehrät ovat parhaimmillaan vastaleivottuina lämpimäisinä. Suloiset pinaattikääröt sopivat paitsi kahvipöytään, myös teen kaveriksi iltapalalle.

Pinaattipiirakka x 3

Pinaatin maku sopii mainiosti monien juustojen seuraan, ja erilaiset juusto-pinaattipiirakat ovatkin suolaisten piirakoiden kestosuosikkeja.

Pehmeät pinaattipiirakat leivotaan hiivataikinasta ja täytetään pinaatilla, kananmunalla ja fetajuustolla.

Tutun feta-pinaattipiirakan kreikkalainen versio on spanokopita, joka leivotaan ohuesta filotaikinasta.

Pienet pinaatti-ricottapiiraat voi täyttää tuoreella tai pakastetulla lehtipinaatilla. Herkullisten piiraiden täytteeseen käytetään lisäksi peräti kolmea erilaista juustoa.

Lue myös:
Piristystä pinaatista

Nokkonen on maukas villivihannes

Mangoldi sopii keittoon ja vokkiin

Ruoka.fi: Pinaattitäytteinen calzone

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pinaatti antaa makua leivonnaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X