Ruoka

Pitaleipä tuo Lähi-idän lautaselle

Pehmeät pitaleivät kuuluvat kuuluvat Lähi-Idän herkkujen seuraan ja maistuvat etenkin meze-pöydän antimien kera. Erilaisten täytteiden avulla pitaleipä muuntuu ateriaksikin.

Pitaleivät on helppo leipoa itse, ja lopputulos on taatusti pienen vaivan väärti.

Erilaisten tahnojen, kastikkeiden ja muiden pikkusyötävien kera pitaleivistä syntyy Lähi-idän tyylinen meze-pöytä, jonka antimia voi napostella alkupalaksi tai vaikka illanistujaisten ateriaksikin.

mezet

Pitaleipien kaveriksi meze-pöytään sopivat esimerkiksi bulgurista ja kasviksista sekoitettu tabbule-salaatti, lammaslihapullat, falafel-pihvit, taramasalata-mätitahna sekä munakoisotahna eli baba ghanoush.

Meze-pöytään kuuluu tietysti myös kikhernetahna hummus, jonka voi vaihteeksi maustaa korianterilla, täydentää punajuurilla tai valmistaa maa-artisokasta.

Meze-pöydän ohella pitaleivät sopivat loistavaksi tarjottavaksi täytettynä, sillä pyöreästä leivästä on helppo leikata erilaisille täytteille sopiva tasku.

pitaleivät

Itse leivottuihin pitaleipiin syntyy ontto sisus, kun taikinaa alustaa kauan ja leipäset litistää ennen paistamista.

Täytetty pitaleipä kätkee sisäänsä paistettua jauhelihaa tai broilerinsuikaleita, salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita.

Pitaleipien täytteeksi sopivat myös vaikkapa punajuurifalafelit tai tuliset kasvispyörykät ja tsatsiki. Myös maukas nyhtöpossu eli pulled pork maistuu pitaleipien välissä.

Lisää maukkaita ruokaideoita: Pizzaa pöytään Kesän parhaat hodarit ja hampurilaiset Grillataan hampurilaisia ja muuta hyvää Himahella: Meze – Lähi-idän pikkuherkkuja Ruoka.fi: Nyhtölammas ja itsetehdyt pita-leivät

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pitaleipä tuo Lähi-idän lautaselle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.