Pizzaa pöytään

Napolin lahja maailmalle on kaikkien tuntema pizza. Toinen tykkää paksusta pohjasta, toiselle maistuu ohut ja rapea. Nyt leivotaan pizzaa ja yhdistellään uusia makupareja.

Ryhdy leipuriksi ja kokoa artesaanipizza hyvistä raaka-aineista. Peruspizzapohjan reseptillä syntyy joko uunipellillinen tai pari pienempää pyöreää pizzaa.

Pizzapohjan päälle voi levittää perinteistä tomaattikastiketta tai paahdetuista kasviksista pyöräytettyä kasviskastiketta. Myös pestoa voi levittää pizzapohjalle tomaattikastikkeen tapaan. Pestoa voi käyttää myös viimeistelyyn, jolloin basilikan aromi antaa tuoreen silauksen pizzan makuun.

Täytteet kruunaavat jokaisen pizzan, mutta ei ole olemassa yhtä oikeaa pizzaa. Täytteet voi valita oman maun mukaan ja yhdistellä rohkeasti uusia makupareja.

Fenkoli-rosmariinipizzan makoisa makupari on karamellisoitu fenkoli ja pehmeä vuohenjuusto.

Taateli-ricottapizzan oiva makuliitto syntyy taateleista, juustosta ja ilma-kuivatusta kinkusta.

Aina pizza ei kaipaa täytteekseen runsasrasvaista juustoa. Juurespizzan täytteeksi viipaloidaan kotimaisia juureksia.

Erikokoisista ja -värisistä tomaateista sekä mozzarellasta syntyy raikas ja kaunis tomaattipizza.

Pieniin kasvispizzoihin käyvät täytteeksi niin tuoreet kuin valmiiksi marinoidut kasvikset. Maukas yhdistelmä syntyy vaikka ricottajuustosta, kesäkurpitsasta ja kirsikkatomaateista tai artisokasta ja parmesaanista.

Chorizocalzone on pizza, jossa täytteet on leivottu pizzan sisään. Chorizomakkaralla, jalopenoilla, oliiveilla ja mozzarellalla täytetty calzone on tuhti ja tulinen herkkupala.

Lisää ruokaideoita pizzapäiviin:
Pizzapohja – näin onnistut
Pizzajuusto x 3
Pizza on helppoa pikaruokaa
Pizza muuntuu moneksi
Ruoka.fi: Pizza bianco

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizzaa pöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X