Pizzajuusto x 3

Juusto kruunaa pizzan kuin pizzan. Herkkupizzan päälle sopii pehmeä mozzarella, aistikas gorgonzola tai voimakkaan hienostunut parmesaani.

Mozzarella

Puolipehmeä, tuore mozzarella on puhvelimaidosta valmistettu valkoinen tuorejuusto. Sen nimi mozzarella di bufala on alkuperäisnimityksellä suojattu, jota tuotetaan Napolia ympäröivän Campanian alueella. Mozzarellaa valmistetaan myös lehmänmaidosta. Tuore mozzarella sulaa pizzan päällä valkoisen kermaiseksi massaksi. Yksi pallo riittää loistavasti uunipellilliseen.

Gorgonzola

Italialalainen gorgonzola on lehmän täysmaidosta valmistettu, runsasrasvainen, kellertävä ja aistikas sinihomejuusto. Sitä valmistetaan kahta laatua: Dolce on makea ja pehmeä, Piccante on kuiva ja voimakasarominen. Pizzan päälle murustettu gorgonzola antaa sille vahvaa luonnetta ja aromia.

Parmesaani

Vastaraastettu parmesaani täydentää monen pizzan maun. Parmesaani eli parmiggiano reggiano on italialainen, pitkään kypsytetty kova juusto. Sen valmistus on erittäin tarkasti kontrolloitua ja säädeltyä. Parmesaani antaa pizzalle suolaisuutta ja voimakkaan hienostuneen maun.

Lisää ruokaideoita pizzapäiviin:
Pizza on helppoa pikaruokaa
Pizza muuntuu moneksi
Ruoka.fi: Pizza bianco

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pizzajuusto x 3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X