Leivonta

Pizzapohja – näin onnistut

Durumvehnä sopii hyvin pizzapohjan raaka-aineeksi. Pizzapohjan saa rapeaksi paistamalla pizzan tulikuuman pizzakiven päällä.

Pohja on pizzan tärkein osa, joten jauhoilla on väliä.

Italiassa pizzataikinaan käytettään ”00”- jauhoja eli doppio zeroa. Ne ovat hienojakoisia jauhoja, joiden koostumus muistuttaa lähinnä talkkijauhetta. Nämä tekevät pizzapohjasta pehmeän ilmavan. Meillä tuplanollajauhoja myyvät italialaisiin ruokiin erikoistuneet myymälät ja herkkukaupat.

Durumvehnästä valmistetuissa jauhoissa jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja hieman karkeampia kuin tavallisen vehnän jyvät. Durumvehnäjauhot ovat keltaisempia kuin perusvehnäjauhot. Niiden sitko-pitoisuus on alhainen, joten ne sopivat hyvin pizzapohjan raaka-aineeksi. Niiden karkeus estää myös taikinaa tarttumasta pöytään.

Aito italialainen pizza muotoillaan käsin venyttäen. Pizzapohjan voi myös kaulia. Oikeaoppisesti pizzan reunoihin ei levitetä kastiketta eikä täytteitä.

Pizzapohjan saa rapeaksi paistamalla pizzan tulikuuman pizzakiven päällä. Se poistaa kosteuden taikinasta. Jos et omista kiveä, lämmitä uunipelti ensin tulikuumaksi ja hivuta pizza sitten pellille leivinpaperin avulla.

Lisää ruokaideoita pizzapäiviin: Hyvä pizzapohja Pizzajuusto x 3 Pizza on helppoa pikaruokaa Pizza muuntuu moneksi Ruoka.fi: Pizza bianco

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pizzapohja – näin onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.