Porkkanakakku on ihanan mehevä klassikko

Mehevän makuinen ja aurinkoisen värinen porkkanakakku on täydellinen leivonnainen kahvipöytään ja viikonlopun brunssille. Se valmistuu vaivatta kiireisenkin arjen lomassa, ja kakkua on helppo muunnella tilanteen mukaan.

Kokeile vaikkapa lisätä taikinaan reilusti mausteita tai pari kourallista pähkinöitä, kuorruta kakku tuorejuustolla, kokoa täytekakuksi tai leikkaa pieniksi leivoksiksi.

Farmors Cafen porkkanakakku on oikein perinteinen porkkanakakku, jonka taikinaan raastetaan runsaasti porkkanaa, mausteeksi lisätään ripaus kanelia, ja valmis kakku viimeistellään tuorejuustokuorrutuksella.

porkkana-ananskakku

Ananas-porkkanakakku saa lisämehevyyttä ananasmurskasta, rouheisuutta saksanpähkinöistä ja mausteisuutta kanelista, neilikasta ja inkivääristä. Maukkaan kakun viimeistelee väliin ja pinnalle levitetty tuorejuustokuorrutus.

Tarvittaessa porkkanakakku muuntuu sokerittomaksi leivonnaiseksi, kun taikinan makeuttaa makeutusjauheella. Makeutusjauheella voi makeuttaa myös tuorejuustokuorrutuksen, mutta kakku on tietysti kevyempi, jos kuorrutuksen jättää kokonaan pois.

Amerikkalaiset porkkanaleivokset tehdään uunipellillä, kuorrutetaan, leikataan annospaloiksi ja koristellaan pähkinöillä.

porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset voi leipoa myös nyt niin trendikkäänä raakaversiona, jolloin ne sopivat niin gluteenittomaan, maidottomaan kuin vegaaniseenkin ruokavalioon. Mehevien raakaleivosten taikina sekoitetaan porkkanaraasteesta, kookoshiutaleista, pähkinöistä sekä taateleista, ja leivokset viimeistellään cashewpähkinöistä valmistetulla kermaisella kreemillä.

Lisää ihania leivontaideoita:
Leivonnaisia Amerikan malliin
Juustokakku seitsemällä tavalla
Mokkapalat ja muut helpot leivonnaiset
Omenapiirakka x 5
Ruoka.fi: Vegaaninen porkkanakakku

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkanakakku on ihanan mehevä klassikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X