Poronkäristys syntyy helposti

Poronkäristyksen valmistaminen ei kummoista vaivannäköä vaadi: kohmeinen käristysliha ruskistetaan ja jätetään pataan hautumaan. Parin tunnin päästä murea herkku on valmis nautittavaksi.

Murea poronkäristys vaatii vain muutaman raaka-aineen. Talvinen poronkäristys saa makua pekonista, punasipulista ja oluesta.

Poronkäristyksen hautuessa voi valmistaa käristyksen kaveriksi perunamuusin puikulaperunasta tai muusta jauhoisesta lajikkeesta. Käristyksen lisänä voi tarjota myös puolukkahilloa, etikkapunajuuria ja herkkukurkkuja.

Lisää ruokaideoita riistasta:
Poronkäristys on pakkaspäivän herkku
Himahellassa porisee stadilainen poronkäristys
Hirvipaisti on mehevää riistaruokaa
Riistaruokaa sorsasta metsosta ja teerestä
Ruoka.fi: Samoilijan poronkäristys

Kuva: Mirva Kakko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Poronkäristys syntyy helposti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X