Porsaankyljykset ja muita liharuokia
Kyljykset, paistit ja padat ovat maukasta ja tuhtia ruokaa.
Riimihärkä eli naudan sisäfileestä tehtävä carpaccio on herkullinen alkupala. Tarjoa pakastettu liha kohmeisena paperinohuiksi viipaleiksi leikattuna.
Porsaanliha tarjotaan aina kypsänä. Porsaankyljys voidaan ennen paistamista leivittää, eli pyöräyttää suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauheessa.
Kokeile sitruunalla ja salvialla maustettuja porsaankyljyksiä, hunajaisia ananaspossuja tai porsaankyljyksiä tummassa oluessa.
Lampaankyljyksille riittää pikainen kuumalla pannulla käynti. Varaa pieniä kyljyksiä ainakin neljä kappaletta syöjää kohden.
Kokeile karitsankyljyksiä kahvikastikkeen kanssa tai pestolla maustettuja karekyljyksiä.
Pataa ja paistia
Sisäpaisti on murealihainen, iso paisti, joka voi painaa viisikin kiloa. Tarjoa sisäpaisti uunipaistina tai patana.
Uunipaisti voi olla sisältä punertavaa tai isoäidin ohjeella murenevan kypsäksi haudutettu. Kokonaisena tarjottava paahtopaisti on komea ja maukas viikonloppuruoka.
Osso bucco on klassikkoherkku. Mausteisessa tomaattikastikkeessa ajan kanssa haudutettu lihapata tehdään naudanpotkasta.
Porsaanlavasta tehtävä hapankaalipossu on helppo ruoka, joka saa muhia uunissa monta tuntia.
Lue myös:
Pihvin paistaminen
Lihan paistolämpötilat
Lihakeitto saa porista pitkään
Kuvat: Kristiina Kurronen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porsaankyljykset ja muita liharuokia