Pulla muuntuu moneksi herkuksi

Vastaleivotun pullan tuoksua ei voi vastustaa kukaan.

Perheen pienimmätkin pitävät leipomisesta, joten ota koko perhe mukaan pullatalkoisiin. Leivo pullia kerralla suurempi annos ja pakasta vieraita varten.

Peruspullataikinaista syntyy monenlaisia pullia ja täytteitä muuntelemalla erilaisia pitkoja, kierteitä ja piiraita.  Puolen litran taikinasta saat pari pellillistä pikkupullia tai kaksi isoa pitkoa.

Taikina onnistuu parhaiten huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Pullataikinan nesteeksi sopii maidon sijaan myös vesi.

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Älä käytä liian kuumaa nestettä, ettei hiiva menetä toimintakykyään. Muista, että kuivahiiva vaatii lämpimämmän nesteen – +42 astetta.

Kuituisempaa pullaa saat korvaamalla osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla tai kaurajauhoilla. Taikinan rasvana voit käyttää margariinia tai rypsiöljyä, juhlapullaan sopii voi.

Jätä taikina pehmeäksi, mikäli haluat pehmeitä ja kuohkeita pullia. Kiinteämpi taikina sopii hyvin pitkojen leipomiseen.

Puusteja, pitkoja ja bostoneita

Perinteiset pikkupullat sopivat aloittelijalle ja pullien pyörittämisen oppii helposti. Lasten mieleen ovat pullapojat. Tavallisesta pullataikinasta saat myös korvapuusteja. Käytä puustien väliin rasvaa kohtuudella ja kohota ne hyvin. Kanelin sijaan korvapuustien täytteeksi voi kokeilla vaikka sitruuna- tai limettiraastetta ja kookoshiutaleita. Kierrepullia saat, kun leikkaan puustipitkosta paloja ja paistat ne muffinivuoissa.

Pitkojen leipomisessa on vain mielikuvitus rajana. Käytä täytteeksi erilaisia hilloja, pähkinöitä, manteleita ja rusinoita. Mustikkaisessa vanilja-sitruunapitkossa on täytteenä vaniljakastikeaineksista valmistettua kreemiä.

Bostonpullalla tarkoitetaan vuokaan tehtyä pullaa. Täytetty ja rullattu pullataikinalevy leikataan paloiksi, asetellaan vuokaan ja kohotetaan. Paista bostonpullaa uunin alatasossa tarpeeksi kauan, jotta sen keskiosakin kypsyy kunnolla.

Luumuboston, vanilja-luumuboston ja manteli-bostonkakku ovat tervetulleita tuliaisia kyläreissulla.

Vanhaa pullaa ei kannata heittää pois. Pulla herää uuteen elämään, kun käytät sen appelsiinin ja aprikoosin makuiseen pullavanukkaaseen tai herukkaiseen pullavanukkaaseen.

Avainsanat

Keskustelu

En tykkää pullasta. Se on ihan tylsää, kuivaa ja mautonta. Tortut ja kakut on parempia.

Olet varmaan saanut jotakin tyhmää laihdutuspullaa. Tuore kunnon pulla on ihanaa, mutta siinä ei passaa voita ja sokeria säästellä.

Minä leivon kaikkea mahdollista, mutta mielestäni peruspulla paljastaa, osaako joku leipoa vai ei.

Minä olen pullan kaveri.Itse leivon paljon mutta pullataikina ei tahdo onnistua minulle on sanottu että käytän liikaa jauhoja leivottaessa.

teepä näin: lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna siihen hiivaa pala puolta litraa kohti, vatkaa jauhoja niin, että on vellin vahvuista, sitten kananmuna, sokeria n desilitra ja kardemummaa. Vatkaa vielä vähän, peitä sitten liinalla ja pane lämpimään vesialtaaseen. Kohoaa nopeasti astian täyteiseksi, Sitten lisäät suolan, jauhoja, panet käden taikinaan, tuntuu ihanan kimmoiselta, sokeria voit lisätä, koska hiiva on käyttänyt sitä ravinnokseen, alusta, lisää jauhoja tarpeen mukaan, lopuksi pehmeää rasvaa n 150-200g, alusta niin, että irtoaa astiasta, on pehmeää ja kimmoisaa. Sitten annat nousta liinan alla. Leivo sitten pullia tai pitkoja, kohota vielä pelllillä, voitele ja paista n 225 ast. Hyvää pullaa tulee!

kun haluat pehmeää ja kuohkeaa pullaa, jätä kananmuna pois sitä ei hyvä pullataikina vaadi. Samoin kaardemummaa ei tarvita. Reilusti kanelia ja sokeria, sekä juoksevaa markariinia. Sopii hyvin muna- ja kaardemumma allergikoille.

Kardemummaa se pitää olla kunnon pullassa, kanelista en minä ainakaan tykkää pahemmasti

Kommentoi juttua: Pulla muuntuu moneksi herkuksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X