Punajuuri tykkää juustosta

PunajuuritorniPunajuuren parhaita kavereita ovat vuohenjuusto, sinihomejuusto ja fetajuusto. Uunissa paahdetun syyspunajuuren pehmeä makeus ja juuston suolaisuus sopivat hyvin yhteen.

Punajuuren maine rosolliaineksena ja etikkasäilykkeenä on niin vankka, että monen mielestä koko juures maistuu kirpeältä etikalta, mutta punajuuri on paljon muuta kuin etikkasäilyke.

Sadon ensimmäiset pikkupunajuuret maistuvat sitruunalla maustetun voivaahdon kanssa. Punajuuren maun voi hersytellä esiin uunipaahdolla, lisäämällä lohkoille tilkan öljyä, ripauksen suolaa ja tuoreita yrttejä.

Punajuuri-sinihomejuustosalaatti sopii alkuruoaksi tai mehevän pihvin kaveriksi. Punajuuren ja juuston liittoa täydentää rucolan vahva maku. Kokeile sinihomejuuston sijaan myös fetajuustoa tähän salaattiin.

Punajuurikiusaus ja Vuohenjuusto-punajuuripiiras ovat voimaruokaa parhaimmillaan. Maukas risotto syntyy punajuurista ja täydentyy ateriaksi sienillä ja parmesan-juustolla.

Lue myös:
Punajuuri on makean mehukas juurikas
Puhtia punajuuresta

Kuva: iStockphoto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuri tykkää juustosta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X