Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan – nappaa ohjeet!

Puolukka on syksyn marja, joka maistuu niin makeissa kuin suolaisissakin ruoissa.

Vastapoimituista puolukoista voit valmistaa maistuvan välipalajuoman punaisen puolukkapirtelön ohjeella.

Punertava marjapuuro uunissa kypsennetään hiljaa haudutellen, jolloin marjojen maku pehmenee paiston aikana.

Perinteinen puolukkasurvos on parhaimmillaan liharuokien, kuten kaalikääryleiden ja poronkäristyksen kanssa.

Metsästä poimituista marjoista ja sienistä voi valmistaa sienitäytteiset possukääröt, jotka tarjoillaan makean puolukkakastikkeen kera.

Puolukoita leivonnaisiin

Puolukka antaa raikasta makua makeisiin leivonnaisiin. Syksyisessä piirakassa puolukka saa seurakseen mehevän vaniljajogurttitäytteen.

Pirteän makuinen puolukkapyöräytys valmistetaan kääretortun tapaan, kuorrutetaan raikkaalla tuorejuustolla ja koristeellaan puolukkakastikkeella.

Puolukka maistuu hyvältä myös hyydytetyissä kakuissa. Herkullisen puolukka-liköörikakun täyte maustetaan kermaliköörillä ja kakku koristellaan punaisella puolukkakiilteellä.

Kuohkea puolukka-kookoskakku hyydytetään näyttävästi kerroksittain ja hunnutetaan kookoshiutaleilla juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:
Puolukka piristää jälkiruokia

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan – nappaa ohjeet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X