Puuro porisemaan

Lämpimät puurot hellivät mieltä ja sydäntä, kun kylmä viima leikittelee lumipyörteillä kinoksissa.

Neljän jyvän uunipuuro on aikuisten makuun. Se valmistuu kuin itsestään uunissa. Puuron kanssa sopii esimerkiksi raikas ruusunmarjasose.

Viikonlopun herkutteluhetkiin sopii luksus-myslikaurapuuro. Sen joukkoon lorautetaan kermaa ja puuron kanssa tarjotaan erilaisia kuivattuja hedelmiä ja hunajaa.

Maalaistyrnivispipuuro syntyy spelttipuurojauhoista. Karkea puuro ei kuohkeudu samalla tavoin kuin mannaryyneistä valmistettu vispipuuro.

Puuron seuraksi

Puuron perinteinen seuralainen on kylmä maito. Maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia puuronsa soija-, kaura- tai riisimaidon kanssa.

Myös erilaiset mehukiisselit ja hedelmä- tai marjakeitot ovat maukkaita puuron seuralaisia. Jouluisen riisipuuron paras kumppani on rusina- tai sekahedelmäkiisseli.

Marjat antavat puurolle uudenlaisen säväyksen. Pakastemarjat jäähdyttävät puuron sopivan lämpöiseksi lapselle. Myös hedelmät, kuten omena ja banaani sopivat puuroon ja lisukkeeksi.

Puurojen seuraksi sopivat rakennetta ja lisäenergiaa antamaan myös siemenet, pähkinät ja kuivatut marjat ja hedelmät.

Jos puuroa haluaa makeuttaa, siihen voi laittaa hunajaa tai lorauksen agavesiirappia.

Ja aina puuron joukkoon sopivat niin hillo kuin voisilmäkin.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Lue myös:
Puuroa maun mukaan
Puuro on perusruokaa parhaimmillaan

Avainsanat

Keskustelu

Meillä eletään kahden aikuisen taloutta. Talous on ihan ok, mutta silti meillä pidetään joskus puuropäivä, jolloin pääateriana on iso lautasellinen puuroa ja jotain hyvää leipää ja leikkelettä. Hyvää kaikin puolin.

Mikä astiasarjaa toi sininen lautanen on? Tiedän, että se on ruotsalainen, mutta siihen tiedot loppuu…

Kommentoi juttua: Puuro porisemaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X