Moderni_pyttis

Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta

Pyttipannu ja munakas ovat vanhoja kunnon klassikoita, mutta kaikkea muuta kuin tylsiä sellaisia. Itse tehtynä, hyvistä raaka-aineista valmistettuna ja astetta modernimmalla otteella ne ovat fiiniä tarjottavaa vaikka yllätysvieraille, mutta maistuvat toki myös perheen kesken. Samalla jääkaapin perukoilta katoavat perunat ja juurekset, juustonkannikat sekä muut edellispäivien tähteet. Nappaa tästä viisi herkullista ohjetta, joilla häädät hävikin astetta maukkaammin.

Päivitetty versio pyttipannusta tulee tässä. Modernin pyttiksen juju piilee itse tehdyissä makkaroissa, jotka syntyvät näppärästi broilerin jauhelihasta sekä pekonista. Yrteillä, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla maustettu makkaramassa kääräistään tuorekelmun sisään, kypsennetään uunissa vesihauteessa ja viimeistellään paistinpannulla ruskistamalla. Kylkeen sopivat mehevät, sitruunalla ja persiljalla maustetut juureskuutiot.

Raakamakkarapyttis

Raakamakkarapyttis on helppo herkku, joka onnistuu yhtä hyvin grillillä kuin paistinpannullakin. Kesällä kannattaa hyödyntää uuden sadon perunoita ja sipulia, sesongin ulkopuolella sekaan sopivat myös peruspotut ja sipulit. Unohda kuitenkin einesnakit ja -makkarat ja etsi käsiisi laadukkaita raakamakkaroita. Niillä loihdit perusspydäristä helposti kelpo tarjottavan vaikka yllätysvieraille.

kantarellimunakasrulla

Pyöräytä munakas vaihteeksi rullalle ja sujauta väliin kantarelleja sekä tuorejuustoa. Kuten nimikin jo lupailee, ei juustoisesta kantarellimunakasrullasta juustoa puutu, sillä suussa sulava herkku aateloidaan vielä kermaisella Västerbotten-juustolla. Huh, miten hyvää!

Italialainen munakas

Italialainen munakas täytetään kirsikkatomaateilla ja mehevöitetään parmesaanijuustolla. Raikas mutta ruokaisa munakas täyttää vatsan lounaalla ja toimii oivallisesti myös ruokaisana iltapalana tai kivana alkupalana. Herkku viimeistellään raikkalla yrttisalaatilla, balsamicolorauksella ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

papu-vuohenjuustomunakas

Vuohenjuustoa, taitepapuja ja kananmunia, mehevän munakkaan ainekset löytyvät lähikaupasta, elleivät jo valmiiksi jääkaapistasi. Helppo papu-vuohenjuustomunakas on pikaruokaa parhaimmillaan ja oiva apu silloin, kun ruokaa on taiottava pöytään vikkelästi. Yrteillä maustettu munakasmassa mehevöitetään vuohenjuustolla ja täytetään vihreillä taitepavuilla.

Maukkaat munakkaat ja pyttipannut teet myös näillä ohjeilla:

fritatta

Kasvismunakas eli frittata

espanjalainen uunimunakas

Espanjalainen uunimunakas

 

kasvismunakasrullat

Kasvismunakasrullat

Ruoka.fi: Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuusto-kreemiä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pyöräytä maukas pyttipannu tai munakas – katso 5 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X