Leivonta

Raakaleivonnaiset valmistuvat ilman uunia

Raakaleivonta on nyt suosittua. Poimi tästä parhaat raakaleivonnaisten ohjeet.

porkkanaleivokset

Huipputrendikkäät raakaleivonnaiset valmistetaan ilman kypsentämistä. Lämpötilat eivät saa nousta valmistuksessa yli 40 asteen. Uunin sijaan tarvitset raakaleivonnaisten valmistukseen kunnon tehosekoittimen tai monitoimikoneen, jolla pähkinät jauhautuvat sileäksi massaksi.

Raakaleivonnaisissa käytetään pähkinöitä ja siemeniä, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä ja marjoja, mausteita sekä eksoottisia superfoodeja. Makeutusaineena käytetään luomuhunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia. Ainekset raakaleivontaan löytyvät hyvin varustelluista ruokakaupoista, luontaistuotekaupoista sekä nettikaupoista.

raakakeksit

Raakakeksit syntyvät taateleista, manteleista ja kookoshiutaleista. Niitä voi tarjota kahvipöydässä perinteisten piparien sijaan myös erityisruokavaliota noudattaville vieraille.

Perinteiset luumutortut puolestaan voi korvata raakaluumupiirakalla, jonka täyte sekoitetaan luumuista, omenoista ja pähkinöistä.

raakasuklaakakku

Raakasuklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella, joka syntyy cashewpähkinöistä, banaanista ja kaakaojauheesta. Pohja tehdään pähkinöistä ja kuivatuista taateleista.

Porkkanaleivokset ovat ihanan meheviä raakaleivoksia, jotka kuorrutetaan cashewpähkinöistä valmistetulla kermaisella kreemillä.

mustaherukkatartaletit

Mustaherukkatartaletit ovat syötävän somia raakaleivoksia, jotka täytetään ihanalla mustaherukkakreemillä.

Lisää ideoita joululeivontaan:
Gluteenittomat joululeivonnaiset
Suolaiset ja makeat joululeivonnaiset
Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset
Joulupulla x 10
Ruoka.fi: Joulun parhaat maustekakut

Kuvat: Pekka Holmström

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raakaleivonnaiset valmistuvat ilman uunia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.