Raakasuklaa on ravinteikas trendiherkku

RaakasulkaaRaa’asta kaakaosta voi valmistaa monenlaisia leivonnaisia. Mustaksi kullaksi kutsuttu raaka kaakaopapu sisältää runsaasti muun muassa vitamiineja.

Raaka kaakaojauhe sopii perinteisten kaakaojuomien valmistamiseen, mutta myös suklaan valmistukseen, jälkiruokiin ja puuronkin joukkoon. Kaakaorouhe eli kaakaonibsit ovat kuoritun kaakaopavun murskattua rouhetta. Ne tuovat suutuntumaa suklaaseen ja käyvät myös loistavasti myslin joukkoon.

Sekoita superruokia

RaakasuklaaRaa’assa kaakaossa on suuri määrä arvokkaita ainesosia, kuten entsyymejä, vitamiineja ja kasviravinteita. Kymmenen prosenttia raa’an kaakaon painosta on antioksidantteja. Kaakaossa on myös erityisen hyviä mineraaleja, kuten magnesiumia, kromia, rautaa ja sinkkiä.

Kun raakasuklaata valmistaa, siihen voi kokeilla lisänä erilaisia superruokia, joilla on toistensa toimintaa vahvistavia vaikutuksia. Esimerkiksi mehiläisten siitepöly, kylmäpuristettu kookosöljy tai lucuma-jauhe antavat raakasuklaalle maitosuklaamaisemman rakenteen. Vanilja, inkivääri ja chili antavat eksoottisen säväyksen.

Mausta mieleiseksi

RaakasuklaaSuklaata voi maustaa myös kuivatuilla marjoilla ja hedelmillä: mustikoilla, viikunoilla, goji- tai inka-marjoilla. Makeutukseen sopii kotimainen luomuhunaja, vaahtera-, agave- tai yaconsiirappi. Myös ripaus laadukasta suolaa tasapainottaa suklaan makua.

Kokeile valmistaa raakasuklaata itse! Tutustu raakasuklaalevyn reseptiin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raakasuklaa on ravinteikas trendiherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X