Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – tässä herkulliset ohjeet

Rahka on valloittanut suomalaisten sydämet. Aavistuksen hapan, mukavan täyteläinen herkku toimii paitsi kivana välipalana, myös oivana jälkiruokien raaka-aineena. Nappaa tästä kolme viettelevää ohjetta, joilla loihdit arkisesta rahkasta salonkikelpoiset jälkiruoat.

Tässä valloittava jälkiruoka, jossa täyteläinen rahka kohtaa makeanhappaman tyrnin ja ihanan rapean kauran. Rahkavanukas, tyrnimarengit ja karamellikaura vaatii hieman enemmän aikaa ja vaivannäköä, mutta työmäärä palkitaan henkeäsalpaavalla makuelämyksellä, joka viettelee vaativammankin herkkusuun. Ja mikä parasta, kaiken voi tehdä valmiiksi jo etukäteen, jolloin annokset voi koota tarjolle nopeastikin.

rahkamousse

Unelmapehmeä rahkamousse on raikas ja kevyt päätös aterialle. Se syntyy kovaksi vatkatusta kananmunan valkuaisesta ja sitruunaisesta rahkasta. Valkuaisvaahto kannattaa nostella rahkaseoksen joukkoon varovaisesti, jotta lopputulos on ihanan pehmeä ja ilmava. Herkku kruunataan tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla sekä murustetuilla kaurakekseillä.

hedelmäsalaatti-rahkakupit

Hedelmäsalaatti-rahkakupit toimivat niin raikkaana jälkiruokana, fiksuna välipalana kuin herkullisena aamupalanakin. Paras herkku syntyy sesongin makeimmista hedelmistä. Hunajalla makeutettu rahka toimii kivana kastikkeena, pari lusikallista mysliä tuo mukavaa purutuntumaa ja antaa sopivasti energiaa.

Kokeile rahkaa ja jogurttia jälkiruoissa:

marjamalja suon laidalta

Marjamalja suon laidalta

kahvijogurtti-granita

Kahvijogurtti-granita

tyrnijäätelö

Tyrnijäätelö

Jogurttipannacotta ja marinoitua appelsiinia

Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit

Ruoka.fi: Vanilja-rahkamousse

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – tässä herkulliset ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X