Joulupöydän salaatit – hedelmäinen kalkkunasalaatti

Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Salaatit jäävät joulun aikaan usein sivustakatsojan rooliin, kun erilaiset laatikot, kalaruoat ja kinkku valtaavat ruokapöydän. Tuhdit jouluruoat kaipaavat kuitenkin rinnalleen jotain kevyttä ja raikasta. Tässä neljä ehdokasta, jotka eivät kalpene muiden jouluherkkujen rinnalla.

Hedelmäinen kalkkunasalaatti sopii niin pikkujoulukauteen kuin jouluruokien raikkaaksi lisukkeeksikin. Salaatin voi tehdä myös tähteelle jääneestä joulukalkkunasta, joten mikset tarjoaisi sitä vielä uuden vuoden juhlapöydässäkin. Viikunoiden, taateleiden ja viinirypäleiden makeudelle vastapainoa tuovat raikkaat granaattiomenan siemenet, pehmeä avokado sekä rapeana rouskuvat pähkinät.

punajuuri-granaattiomena-linssisalaatti

Punajuurta voi tarjota joulupöydässä muutoinkin kuin rosollin seassa. Tässä ohjeessa uunissa paahdetut punajuuret saavat rinnalleen jalokivenhohtoisia granaattiomenan siemeniä sekä kastikkeeksi raikkaan tillivinegretten. Linssit tekevät salaatista ruokaisan. Granaattiomena-linssi-punajuurisalaatin ohjeen löydät täältä.

kaalislaw

Mehevä kaalisalaatti on tunnetusti possun hyvä kumppani ja sinappinen kaalislaw sopiikin täydellisesti joulukinkun kaveriksi. Pilko puna- ja valkokaalisuikaleiden joukkoon omenaa ja raikasta sinappinen jogurttikastike sitruunan- sekä appelsiinin mehulla. Salaatin kruunaa tuoreet yrtit, persilja ja korianteri.

ruusukaali-karpalo-pähkinalisuke

Tätä paahdetuista ruusukaaleista valmistettua lämmintä kasvislisuketta eivät kaikki ehkä luokittelisi salaatti-kategoriaan, mutta varmaa on ainakin se, että jouluruokien joukkoon se istuu kuin nakutettu. Lämpimän salaatin höystää jouluiset sattumat: kuivatut karpalot ja pekaanipähkinät. Ohjeen ruusukaali-karpalo-pähkinälisukkeeseen löydät täältä.

Myös nämä salaatit maistuvat joulupöydässä:

Hedelmäinen kaalisalaatti

Hedelmäinen kaalisalaatti

kana-waldorfinsalaatti

Kana-waldorfinsalaatti

paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi

Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi

Ruoka.fi: Poro-karpalosalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X