Ruoka

Vastustamattomat marjaherkut

Herkulliset marjaleivonnaiset syntyvät Kotilieden lukijoiden resepteillä. Yhdistele tuttuja makuja uudella tavalla ja kokeile marjojen kanssa valkosuklaata, keksejä tai karkkirouhetta.

Mokka-marjakakussa perinteinen täytekakku saa uutta makua espressokahvijauheesta. Voit käyttää kakun marjoina vadelmia tai mansikoita.

Raikkaassa punaherukkajäädykkeessä on anista, joka antaa itämaisen vaikutelman. Jäädyke on hellepäivän helpotus, mutta se sopii jälkiruoaksi pidemmällekin illalliselle.

Hurmaava vadelma-valkosuklaanautinto on yhdistelmä vadelmaa, valkosuklaata ja italialaista marenkia. Kaunis vadelmaraita ja kiiltävä kuorrute koristavat juhlapöydän näyttävää kakkua.

Helppoa ja herkullista

Kevyt ja raikas puolukkapyöräytys maistuu syksylläkin, kun puolukat ovat valmiita poimittaviksi. Rukiinen kääretorttu kuorrutetaan tuorejuustolla ja Flora vanillalla. Koristelua varten keitetään puolukkakastike. Puolukan varvut voi poimia koristeeksi vielä myöhään syksylläkin.

Minttu-mansikkakakku on helppo valmistaa. Sen maku on monen herkuttelijan mieleen. Kakun jujuna on Domino Minttu -kekseistä valmistettu kakkupohja. Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, voit sujauttaa keksit pakastepussiin ja survoa ne perunanuijalla. Tuoreet mansikat ovat kakun täytteessä ja koristelussa parhaimmillaan.

Pappilan marjapiirakassa turkkilainen jogurtti ja valkosuklaa saavat pirteyttä punaherukasta. Myös lakka tai mustaherukka käy piirakan täytteeksi.

Tuttuja makuja uudella tavalla

Talkkunaisen mustikkaherkun voit tehdä irtopohjavuoassa kakuksi tai tarjota annosmaljoista. Jälkiruoassa perinteiset maakuntamaut tuntuvat uusilta.

Sitruunan ystävä innostuu sitruuna-vadelmapiiraasta, jonka täytteessä maistuvat Lemon curd -tahna ja vadelmat. Piiras kuorrutetaan marengilla, jolle tomusokeri ja kookoslastut antavat viimeistellyn ilmeen.

Keskieurooppalaisia vaikutteita saaneet sievät kirsikkapiirakat mantelitäytteellä kostutetaan maraschinoliköörillä. Piiraat ovat parhaimmillaan, kun ne tarjoillaan lämpiminä. Piiraiden kera maistuu vaniljajäätelö tai italialaisittain mascarponejuusto.

Marjaisen Marianne britan marenki saa uutta makua Marianne Crush -rouheesta. Britapohjan väliin tulee herkullista kuningatarrahkaa sekä runsaasti erilaisia marjoja. Tuoreilla marjoilla brita koristellaan näyttäväksi.

 

Lue myös:
Marjaisimmat kesäherkut
Marjapiirakka ja muut kesäleivonnaiset

Kuvat: Norman Ojanen

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vastustamattomat marjaherkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.