Raparperimehu

Raparperijuoma virkistää

Raparperijuoma virkistää. Kirpakoista raparperinvarsista valmistuu monta mainiota juomaa: hellepäivien raikas janojuoma, puutarhakutsujen hurmaava booli sekä syksyn varalle säilötty, kesän makuinen raparperimehu.

Raparperijuoma, jonka voi maustaa mintulla, vaniljalla, kanelilla tai inkiväärillä. Raikas raparperijuoma saa maustua kylmässä muutaman päivän, minkä jälkeen se sopii tarjottavaksi janojuomana vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.

Hellepäivänä virkistää myös Josefinan kesäjuoma, joka valmistetaan raparperista ja mustikoista siman tapaan.

Kesän maun saa säilöttyä pulloon, kun valmistaa raparpereista mehua. Raparperihöyrymehun ja inkiväärillä maustetun raparperimehun valmistamiseen tarvitaan mehustin, mutta keitetty raparperimehu sekä raparperi-mansikkamehu valmistuvat kattilassa keittämällä.

Valmiista raparperimehusta ja kuohuviinistä syntyy keväinen alku- tai onnittelumalja. Alkoholiton versio pidennetään sitruunalimonadilla tai kivennäisvedellä.

Raparperimehusta, mansikoista, mansikkalikööristä ja sitruunasoodasta sekoitettu raparperibooli sekä alkoholiton raparperibooli sopivat vaikka puutarhajuhlissa tarjottavaksi. Kesäjuhlien juomaksi sopii myös alkoholiton raparperi-mansikkasangria.

.

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperijuoma virkistää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X