Ruoka

Ravinteikas lehtikaali on kokin monipuolinen raaka-aine

Voimakkaanmakuinen lehtikaali tuo maukkaan säväykseen vokkeihin, salaatteihin ja piirakoihin. Testaa viisi reseptiämme ja ihastu kaalin keveyteen!

Lehtikaali on joka kokin unelma: Näyttävän kiharalehtinen vihannes maistuu herkulliselta ja sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Ravintopitoinen lehtikaali sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä rautaa. Herkuttele siis huoletta lehtikaalilla ja loihdi upeita annoksia ruokapöytään!

Tutustu myös muihin kaalimaan kasvatteihin eli erilaisiin kaalilajikkeisiin.

Lehtikaalista on moneksi

Trendikäs lehtikaali-caesarsalaatti tuo uuden säväyksen tuttuun klassikkoon. Ohuet kaalisuikaleet saavat seurakseen maalaisleipäkrutonkeja, katkarapuja ja parmesaanijuustoa – anjoviskastiketta unohtamatta.

Värikäs lehtikaalisalaatti on näyttävä kokonaisuus, jossa tummanvihreät kaalinlehdet saavat seurakseen keltaisia tomaattilohkoja ja paprikasuikaleita. Monitoimikoneessa pyöräytetty auringonkukansiemen-avokadokastike viimeistelee kokonaisuuden.

lehtikaalivokki

Lehtikaalivokki on maukas lisäke aterialle. Chilikastike, soija ja inkivääri tuovat ripauksen Aasian lumoa ruokaan.

Lehtikaaliletut

Lehtikaaliletut ovat oiva vaihtoehto pinaattiohukaisille. Ohrajauhot ja muskottipähkinä varmistavat, että nämä letut pysyvät ruokalistalla jatkossakin.

lehtikaalipiirakat

Muffinivuoissa valmistetut feta-lehtikaalipiirakat ovat kahvipöydän taattu suosikki. Suolaisen fetajuuston ja voimakkaan lehtikaalin yhdistelmä on lyömätön.

Uunissa valmistuu myös mainio lehtikaali-linssimureke. Nimikkoainesten lisäksi murekkeessa maistuvat kukkakaali, hirssi ja ohrakas.

Kaikenlaisia kaaliherkkuja: Kesäkaalisalaatti Kaalipiirakka Savoijinkaalikääryleet Kaalilaatikko ja muita kaaliherkkuja Ruoka.fi: Kiinankaaliwok

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ravinteikas lehtikaali on kokin monipuolinen raaka-aine

Sinun täytyy kommentoidaksesi.