Ruoka

Ravintola Farang Tukholmassa tarjoaa kaakkoisaasialaisia makuja suomalaisen huippukokin twistillä

Pehmeitä ja tulisia makuja, huippuviinejä ja rentoa tunnelmaa. Keittiöpäällikkö Kim Öhmanin Farang-ravintola Tukholmassa vie asiakkaan makumatkalle kaakkoisaasiaan.

Tummasävyisessä, betonisessa Farangin ravintolasalissa on tehdasmaista tuntua. Lounasaika on loppumaisillaan ja ravintolan työntekijät valmistelevat pöytiä seuraavia kattauksia varten.

Tiskin takana tarjoilijamies irrottelee sormin lehtiä yrttipuskista, keskittyneesti ja rauhallisesti, keittiössä pari kokkia nojailee tiskiin ja juttelee.

Leppoisa ja mukava tunnelma, harvinaista huippuravintolassa?

Tukholman Farangissa on 350 asiakaspaikkaa. Kim Öhman kertoo että tasalaatu ruoissa on se juttu, mitä halutaan saavuttaa.

”Olemme panostaneet työhyvinvointiin, haluamme että täällä on ihmisillä kiva olla töissä”, kertoo ravintolan pitäjä, keittiöpäällikkö Kim Öhman.

Kim Öhman on Inkoosta kotoisin oleva huippukokki, joka  löi hynttyyt yhteen Tomi Björkin ja Matti Wikbergin kanssa viisi vuotta sitten, ja avasi kaakkoisaasialaisia makuja tarjoavan Farang-ravintolan Tukholmaan.

Perhosta aikoinaan valmistunut Kim Öhman on kiertänyt maailmalla ja työskennellyt huippuravintoloissa Englannissa ja Ruotsissa.

”Tukholma oli tuttu paikka joten tänne oli helppo tulla. Olen ollut lyhyitä pätkiä töissä Helsingissä. Farangissa tietysti, mutta vähän aikaa myös Chez Dominiquessa ja Savoyssa”, Öhman kertoo.

 

”Suomalaisista kauppakeskuksista tutuksi tulleet ravintola-alueet eli ’food-courtit’, joissa ravintolat sijoittuvat yhdelle alueelle, ovat suuri trendi myös Ruotsissa. Myös Farang lähtee mukaan trendiin,” Kim Öhman paljastaa.

Farang on erikoistunut viinien ja ruoan hienostuneisiin yhdistelmiin. Tarjoilijoiden tietoutta kannattaa käyttää hyväkseen.

”Valmistelemme juuri omaa paikkaa Tukholman keskustassa Kungsgatanilla sijaitsevaan K25:seen. Siellä on ravintoloita, jotka tarjoavat pikaruoka-ajatuksella vähän parempaa ruokaa. Teemme sinne curryja ja nuudeliruokia tarjoavan ravintolan.”

Varaukset: Farang Tukholma, Tulegatan 7

Kim Öhman on erikoistunut taidoikkaisiin jälkiruokiin. Phanangan Bountyssa on suussasulavaa kookosjäätelöä ja -kermavaahtoa höystettynä suolatulla kinuskilla ja suklaalla. Jälkiruoka tasoittaa ihanasti kaakkoisaasialaisten alku- ja pääruokien makua.

Kim Öhmanin omat ravintolasuosikit Tukholmassa

Valinta brunssille

”Södermalmilla sijaitseva Tjoget on kiva. Siellä on iso eurooppalaistyylinen baari ja laadukas brunssi. Brunssit ovat suosittuja tukholmassa, joten paikka kannattaa varmistaa etukäteen.”

Tjoget, Hornsbruksgatan 24

Piipahda lounaalla

”Sturehof ja sen hyvät kala- ja äyriäisruoat. Sturehof on klassikkopaikka, jossa käyvät kaikki kuninkaallisista lähtien.”

Sturehof, Stureplan 2

Suositus illallisravintolaksi

”Bistromainen Rolfs Kök on suosikkini sen tunnelman ja kattavan viinilistan vuoksi. Ruoka on aina hyvää ja se on lähes aina täynnä joten tunnelma on tiivis.”

Rolfs Kök, Tegnérgatan 41

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ravintola Farang Tukholmassa tarjoaa kaakkoisaasialaisia makuja suomalaisen huippukokin twistillä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.