Aasialaiset hodarit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 4 hot dog -sämpylää
- 4 kasslerpihviä
- öljyä
- ripaus suolaa
Makuliemi:
- 1.5 dl teriyakikastietta
- 4 rkl vettä
- 3 rkl hunajaa
- 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Lisäksi:
- 2 porkkanaa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl hienonnettua minttua ja korianteria
- ½ punainen chili viipaloituna
Valmistusohje
1. Nosta pihvit huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen grillaamista. Sekoita valeluliemen ainekset kulhossa.
2. Kuori ja leikkaa tai raasta porkkanat ohuiksi tikuiksi. Sekoita kiehuva vesi, riisiviinietikka ja sokeri keskenään. Kaada liemi porkkanaraasteen päälle ja anna marinoitua puolisen tuntia.
3. Sivele pihvit molemmin puolin öljyllä. Grillaa pihvejä kuumalla grillillä 5–7 minuuttia per puoli. Sivele kääntämisen jälkeen makuliemellä.
4. Nosta pihvit uunivuokaan ja ripauta päälle suolaa. Valuta päälle loput liemestä. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 5–10 minuuttia. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.
5. Halkaise ja grillaa sämpylät. Täytä lihaviipaleilla ja lusikoi päälle makulientä. Nosta päälle porkkanaraastetta, hienonnettuja yrttejä ja muutama chiliviipale. Tarjoa hodarit heti.
- Vinkki! Jos haluat hodarisämpylät kosteina, pidä ne lämpiminä, kiehuvan vesikattilan päällä olevassa lävikössä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialaiset hodarit