Reseptit

Aasialaiset makupalat

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

  • 2 isoa fenkolia
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta

Täyte;

  • 200 g naudan jauhelihaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ punaista chiliä
  • 3 rkl rouhittuja suolapähkinöitä
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • 2 vartta kevätsipulia
  • 3 rkl hienonnettua korianteria

Valmistusohje

Aasialaiset makupalat

1. Irrota fenkolin uloimmat ja isoimmat lehtiruodot ja jätä varrentynkä myös paikoilleen ”kahvaksi”. Kiehauta kattilassa vesi, riisiviinietikka ja soijakastike. Nosta kiehuvaan liemeen fenkolipalat ja keitä 6–7 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta ja valuta fenkolit ja aseta uunipelille. Paahda 250-asteisten uunivastusten alla vielä 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.

2. Paahda jauheliha teflonpannulla seesamiöljyn kanssa murumaiseksi. Lisää lopuksi puristettu valkosipulinkynsi, hienonnettu chilipala ja rouhitut suolapähkinät. Mausta jauhelihaseos limettiraasteella ja -mehulla sekä suolalla.

3. Hienonna kevätsipuli ja korianterit karkeaksi. Nostele fenkolikuppeihin jauhelihaseosta ja ripottele päälle kevätsipuli-yrttiseosta.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aasialaiset makupalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.