Äidin nokkosmuhennos
- Kasvis
Ainekset
- nokkosia
- voita tai margariinia
- vehnäjauhoja
- kermaa
- ripaus suolaa, sokeria ja valkopippuria
Valmistusohje
- Ryöppää nokkoset, valuta ja hakkaa leikkuulaudalla. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voita tai margariinia ja kääntele siinä nokkosia.
- Sekoita vehnäjauhoja kylmään veteen ja lisää jauhosuurus nokkosten joukkoon hyvin vatkaten. Lisää kermaa ja anna nokkosmuhennoksen kypsyä.
- Mausta nokkosmuhennos suolalla, ripauksella sokeria ja aavistuksella valkopippuria.
- Ole tarkkana, ettei nokkosmuhennos pala pohjaan. Tarkista maku. Nokkosmuhennoksen maun pitää olla voimakas ja lempeästi makeansuolainen. Halutessasi voit voimistaa makua kasvisliemikuutiolla. Koristele nokkosmuhennos keitetyn kananmunan lohkoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Äidin nokkosmuhennos