Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mummon perunasalaatti

Perinteinen perunasalaatti saa tässä reseptissä raikkautta omenakuutioista. Kastike tehdään majoneesista, kermaviilistä ja etikasta, maustetaan tillillä ja timjamilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Mummon perunasalaatti

  • 15 pientä, keitettyä perunaa
  • 2 isoa herkkukurkkua
  • 1 tuore kurkku
  • 2 hapanta omenaa
  • 1 sipuli

Mummon perunasalaatin kastike

  • 1 putkilo kruunumajoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl Rajamäen etikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • nippu tilliä
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Mummon perunasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa keitetyt perunat, herkkukurkut, tuore kurkku ja kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi. Valuta kurkkukuutiot siivilässä. Leikkaa sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja sekoita joukkoon.
  2. Sekoita kastiketta varten majoneesi, kermaviili, etikkaa, suolaa, sokeria ja runsaasti hienonnettua tilliä. Sekoita kastike perunasalaattiin. Peitä salaatti ja pidä viileässä. Koristele mummon perunasalaatti hienonnetulla tillillä ja timjamilla.
Mummon perunasalaatti
Majoneesikastikkeella höystetty mummon perunasalaatti tuo muistoja mieleen! © iStockphoto

Vinkki: Kokeile myös vihreää perunasalaattia

Lue myös Anna.fi: Näin käytät ylijääneet keitetyt perunat – 5 vinkkiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mummon perunasalaatti

Mamma

Tämä on hyvä ohje etikan määrää voi itse määritellä vähemmäksikin.
Ja Dijonin sinappia 1 tl tekee säväyksen kastikkeeseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.