Aleksandran leivoksia
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 appelsiinin raastettu kuori
- noin 1 dl appelsiinin puristettua mehua
- 300 g (5 dl) vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 250 g (3 dl) sokeria
- 4 munaa
täyte:
- noin 230 g aprikoosimarmeladia
- 400 g säilöttyjä aprikooseja
- tomusokeria kaulimiseen
- 400 g valkoista marsipaania
- 500 g sokerimassaa
pinnalle:
- 500 g tomusokeria
- 1-2 dl metsämansikanmakuista tomusokeria
- noin 0,5 dl sitruunamehua tai vettä
- syötäviä kukkia tai ruusun terälehtiä
Valmistusohje
Aleksandran leivokset maistuvat makean ystävälle. Hempeänväriset ja sokerisen makeat leivokset saavat viimeisen silauksen pinnalle ripotelluista syötävistä kukista.
1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pese appelsiinit, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu sekä jauhoseos. Levitä taikina uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia ja jäähdytä.
3. Valuta aprikoosit säilöntäliemestään. Pyöräytä marmeladi ja aprikoosit tehosekoittimessa.
4. Leikkaa kakkulevy kahtia. Levitä aprikoosisosetta toiselle levylle. Nosta toinen levy sosekerroksen päälle. Kaada loput aprikoosiseoksesta siivilään ja puserra sose sileäksi. Levitä sileä sose kakkulevyn pinnalle. Siisti kakun reunat.
5. Siivilöi reilusti tomusokeria leivinpöydälle ja kauli marsipaani ohueksi levyksi. Nosta levy kakkulevyn päälle. Sirota tomusokeria uudelleen pöydälle ja kauli sokerimassa ohueksi levyksi, nosta se kakun päälle. Painele kakun pinta sileäksi ja leikkaa se pieniksi leivosneliöiksi. Marsipaani- ja sokerimassa tekevät Aleksandran leivosten pinnasta sileän ja kestävän.
6. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta sokerikuorrutus ja levitä sitä leivoksille. Korista kukilla. Tarjoile Aleksandran leivokset samana päivänä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aleksandran leivoksia