Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto
Tomaatti-vuohenjuustokeitto saa juuston lisäksi lisämakua porkkanasta, perunasta ja lipstikasta. Valitse mieluiten pehmeä, levittyvä vuohenjuusto, joka on helppo soseutta sopan sekaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tomaatti-vuohenjuustokeitto:
- 8 tomaattia puolitettuina, leikkauspinnat ylöspäin
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 2 tl timjamia
- 2 tl basilikaa
- 1 tl persiljaa (tai muita kuivattuja lempiyrttejä)
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 porkkanaa pienittynä
- 1 iso peruna lohkoina
- ripaus lipstikkaa
- 3-4 dl vettä
- (½ dl punaisia linssejä)
- 200 g vuohenjuustoa
Valmistusohje
1. Paahda öljyllä, viinietikalla ja mausteilla päällystettyjä tomaatteja uunivuoassa 225 asteessa 45 minuuttia.
2. Keitä kuoritut, paloitellut kasvikset ja (sekä linssit) lipstikalla maustetussa vedessä pehmeiksi, keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää paahdetut tomaatit. Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista mausteet ja suola.
Resepti: Anna Hietalahti, Rantasalmi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto