Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Annosmunakkaat

Annosmunakkaat ovat edullisia, maukkaita ja nopeita valmistaa. Kasvikset antavat näille annosmunakkaille mukavaa kirpakkuutta. Valmista aamiaiskumppanille yllätykseksi herkullinen annos.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Annosmunakkaat

  • 1 kpl pieni kesäkurpitsa
  • 150 g luumutomaatteja
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • (1 tl tuoretta chiliä)
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • timjamia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 1 tl ruokosokeria
  • 6 munaa
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi:

  • paistettua pekonia

Valmistusohje

Annosmunakkaat valmistuvat uunissa näin:

Annosmunakkaat syntyvät tällä ohjeella uunissa ja voit tehdä niistä helposti kasvisversiot, kun jätät pekonin pois.

1. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet lusikalla. Kuullota kuutioidut kasvikset öljyssä. Lisää mausteet ja lusikoi seos annosvuokiin.

2. Sekoita munat kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakasseos vuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa annosmunakkaat sellaisenaan tai paistetun pekonin kera.

Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet – perusmunakkaasta maustettuihin

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin syntyy mehevä munakas: 36 ruokaisaa ja herkullista munakasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Annosmunakkaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.