Reseptit

Antautuneet simpukat

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 1 kg sinisimpukoita
  • tilkka öljyä
  • 2 salottisipulia
  • muutama valkosipulinkynsi
  • 1 tl sahramia
  • ripaus chiliä
  • 1 rkl tai Sweet-Chili-kastiketta
  • rouhittua mustapippuria
  • merisuolaa
  • laakerinlehti
  • timjamia
  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

Antautuneet simpukat

1. Harjaa simpukat puhtaiksi ja varmista, että kuoret ovat ehjiä ja sulkeutuneita.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli öljyssä. Kaada simpukat kattilaan. Lisää mausteet, tomaatti ja viini.
3. Keitä, kunnes kuoret avautuvat. Heitä avautumattomat simpukat pois. Tarjoa kuumina.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Antautuneet simpukat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.