Appelsiini-suklaatorttu
Appelsiini-suklaatorttu saa täytteekseen appelsiinilla, fazerina-suklaalla ja tumma suklaalla maustetun rahkavaahdon. Unelmakakku juhlaan!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
1. Kakkupohja
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl appelsiininkuoriraastetta
- 125 g sulatettua voita
- 1 rkl kaakaojauhetta
2. Kakkupohja
- 1 kananmuna
- 1 dl piimää
- ½ dl appelsiinimehua
Rahkatäyte
- 1 (100 g) Fazerinasuklaalevy
- 50 g tummaa suklaata
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl appelsiininkuoriraastetta
Valmistusohje
Appelsiini-suklaatorttu leivotaan näin helposti:Appelsiini-suklaatorttu
1. Sekoita ensimmäisen kakkupohjan ainekset kulhossa muruseokseksi. Jaa seos kahtia ja lisää toiseen osaan toisen kakkupohjan ainekset. Sekoita taikinaksi. Seos saa jäädä löysäksi.
2. Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja valuta vuokaan löysä taikinaseos. Sulata rahkatäytteen suklaat vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään.
3. Valuta täyte pohjataikinan päälle niin, että reunoilta jää hieman näkymään pohjan taikinaa. Ripottele pinnalle ensimmäisen kakkupohjan muruseos. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 30-35 minuuttia.
4. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Irrota jäähtyneestä kakusta irtopohjareunus ja nosta appelsiini-suklaatorttu varoen tarjoiluvadille.
Vinkki: Tarjoa tämä suklaatorttu noutopöydän jälkiruokana.
Lue myös Anna.fi: Näin leivot suklaa-appelsiini-cookiet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiini-suklaatorttu