Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinibavarois

Appelsiinibavarois on klassikko Julian tapaan. Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjan tekijä, Julia Child, nousi uuden sukupolven tietoisuuteen Meryl Streepin tähdittämästä Julie & Julia-elokuvasta. Julian ohjeet ovat monivaiheisia ja pitkiä, mutta lopputulos on taatusti pienen vaivan väärti.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Appelsiinibavarois

  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 7 liivatelehteä
  • 7 kananmunan keltuaista
  • 2 ½ dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 2 tl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
  • 3 ½ dl kiehuvan kuumaa täysmaitoa
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 rkl Siro-sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl appelsiinilikööriä

Valmistusohje

Appelsiinibavarois Julia Childin tapaan tehdään näin:

1. Pese ja kuivaa appelsiinit. Raasta kuoret. Sekoita ne ja maissijauhot sokerin joukkoon. Liota liivatelehdet appelsiinimehussa.

2. Riko keltuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja appelsiininkuorisokeri vähitellen keltuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista 2-3 minuuttia.

3. Kiehauta maito ja kaada se tipoittain keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos kattilaan ja kuumenna lähelle kiehumapistettä (77 astetta) koko ajan pohjaa ja reunoja myöten sekoittaen. Seos ei saa kiehahtaa, ettei seos muutu kokkeliksi. Lisää kuumaan vaahtoon appelsiiniliivate-seos ja sekoita, kunnes liivate on sulanut. Ota kattila liedeltä ja vatkaa pari minuuttia, että seos jäähtyy. Kaada seos siivilän läpi kulhoon.

4. Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaiset vanukkaaseen. Pane kulho jääkaappiin Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

5. Vatkaa kerma. Lisää kermavaahto ja likööri vanukkaaseen.

6. Kaada appelsiinibavarois kylmällä vedellä huuhdottuun metallivuokaan ja pane jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle. Vanukas irtoaa helpommin, jos irrotat sitä reunoista veitsellä ja kastat astian kuumaan veteen sekunniksi.

Lue myös: Pääsiäiskakku – listasimme ohjeet pääsiäisen makeimpiin kakkuihin!

Lue myös Anna.fi: Näin syntyvät Crêpes suzette eli appelsiiniletut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinibavarois

Sinun täytyy kommentoidaksesi.