Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinikalkkuna

Appelsiinikalkkuna kypsyy uunissa meheväksi ja maukkaaksi sipuleiden ja valkosipulin kynsien kanssa. Lisämakua tuovat appelsiini ja inkivääri.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Appelsiinikalkkuna

  • 1 kg kalkkunan rintaa
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria
  • ¼ tl paprikajauhetta
  • 1 rkl inkiväärisiirappia
  • ½ appelsiinin mehu
  • 2 dl vettä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa sipulia

kastike:

  • 3 dl kalkkunan paistolientä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl Maizenan vaaleaa kastikesuurusta

Valmistusohje

Appelsiinikalkkuna valmistuu helposti näin:Appelsiinikalkkuna

  1. Ruskista kalkkunan pala kevyesti voissa. Aseta lihapala uunivuokaan. Sekoita mausteet ja levitä seos lihan pintaan. Kaada päälle appelsiinimehu. Aseta sipulilohkot ja valkosipulinkynnet vuokaan. Kaada paistinpannuun vettä ja kaada se vuoan pohjalle.
  2. Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Kääri liha folioon ja siivilöi liemi.
  3. Sekoita kastikeainekset kattilassa, kiehauta ja tarjoa kalkkunan kanssa.

Vinkki: Tarjoa appelsiinikalkkuna hasselbackan perunoiden kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet ankanrintaa viinikastikkeessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinikalkkuna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.