Appelsiinikalkkuna
Appelsiinikalkkuna kypsyy uunissa meheväksi ja maukkaaksi sipuleiden ja valkosipulin kynsien kanssa. Lisämakua tuovat appelsiini ja inkivääri.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Appelsiinikalkkuna
- 1 kg kalkkunan rintaa
- 1 rkl voita
- 1 ½ tl suolaa
- 1/6 tl valkopippuria
- ¼ tl paprikajauhetta
- 1 rkl inkiväärisiirappia
- ½ appelsiinin mehu
- 2 dl vettä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 isoa sipulia
kastike:
- 3 dl kalkkunan paistolientä
- 2 dl appelsiinimehua
- appelsiinin raastettu kuori
- ½ dl Maizenan vaaleaa kastikesuurusta
Valmistusohje
Appelsiinikalkkuna valmistuu helposti näin:Appelsiinikalkkuna
- Ruskista kalkkunan pala kevyesti voissa. Aseta lihapala uunivuokaan. Sekoita mausteet ja levitä seos lihan pintaan. Kaada päälle appelsiinimehu. Aseta sipulilohkot ja valkosipulinkynnet vuokaan. Kaada paistinpannuun vettä ja kaada se vuoan pohjalle.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Kääri liha folioon ja siivilöi liemi.
- Sekoita kastikeainekset kattilassa, kiehauta ja tarjoa kalkkunan kanssa.
Vinkki: Tarjoa appelsiinikalkkuna hasselbackan perunoiden kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet ankanrintaa viinikastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinikalkkuna