Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2 palsternakkaa
- 3 juuripersilijaa
- 4 porkkanaa
- vettä
- suolaa
Mausteliemi:
- 2-3 luomuappelsiinia
- 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- sitruunatimjamia
- rouhittua mustapippuria
- merisuolaa myllystä
- 25 g voita
Valmistusohje
Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset ovat ihana lisuke kalalle tai lihalle. Keitetyt juurekset karamellisoidaan uunissa appelsiinilla ja hunajalla makeaksi makupalaksi.
1. Kuori juurekset. Halkaise palsternakat ja juuripersiljat.
2. Keitä juureksia suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Kaada lävikköön ja lado voideltuun uunivuokaan. Paahda uunissa kymmenisen minuuttia.
3. Pese appelsiinit, raasta kuori ja purista mehu. Kuumenna appelsiinkuoret ja mehu, hunaja tai siirappi sekä timjami ja voi. Keitä hiljalleen muutama minuutti, ja kaada seos juuresten päälle vuokaan. Kuorruta uunissa 15 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinilla maustetut makeat uunijuurekset
Reseptistä puuttuu paistolämpötila.