Appelsiiniohukaiset

Appelsiiniohukaiset 

30
min
1
8 annosta
alle 30 min
  • 1
  • 1

Ainekset

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 munaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl öljyä
1/4 tl suolaa

kastike:

60 g voita tai margariinia
1 appelsiini
1/2 dl sokeria
5 rkl konjakkia

Valmistusohje

  1. Sekoita taikinan ainekset. Turvota taikinaa tunti. Sulata kolmasosa rasvasta ja sekoita taikinaan. Kuumenna pannu ja paista taikinasta ohuita kullanruskeita ohukaisia.
  2. Valmista kastike. Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Harjaa pinta hyvin ja kuivaa. Raasta ohut pintakuori mausteeksi ja purista appelsiinin mehu. Kaada kuoriraaste ja mehu pannulle. Lisää loppu rasva, sokeri ja osa konjakista (2 rkl). Kuumenna aineksia pari minuuttia, kunnes syntyy siirappimainen liemi.
  3. Kasta ohukaiset liemeen, taittele ne neljään osaan. Pidä ohukaiset lämpiminä.
  4. Kuumenna loput konjakista kattilassa ja valele ohukaisten päälle. Sytytä palamaan ja tarjoa välittömästi liekkien sammuttua.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
10.04.2007
Kotiliesi
  • 1