Appelsiinitäytekakku
Ainekset
- 5 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 50 g jauhettua mantelia
täyte:
- 5 dl jogurttia (turkkilainen, 10 % rasvaa)
- 2 dl kuohukermaa
- 5 liivatelehteä
- 2 dl appelsiinipaloja
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl sitruunatahnaa
- (Lemon Curd)
- ½ dl sokeria
pinnalle:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sitruunatahnaa
- suklaamakeisia
- appelsiiniviipaleita
- suklaarouhetta
Valmistusohje
- 12 annosta
- valmistusaika 1 tunti
- hyytymisaika 5 tuntia tai yön yli
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi seuloen. Sekoita ja lisää mantelijauhe. Kaada seos uunipellilleja kypsennä noin 15 minuuttia. Leikkaa torttulevystä kaksi irtopohjavuoan kokoista levyä. Aseta toinen kakkulevy vuoan pohjalle.
- Valmista täyte. Kuori appelsiini ja leikkele viipaleet saksilla paloiksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaseen. Sekoita liivateseos appelsiinimehuun.
- Sekoita appelsiinimehu ja appelsiinipalat jogurttiin. Lisää sokeri ja sitruunatahna sekä lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos vuokaan. Aseta päälle toinen kakkulevy ja anna hyytyä yön yli.
- Irrota kakku vuoasta, kuorruta se kermavaahdolla ja korista kalvottomiksi leikatuilla appelsiiniviipaleilla ja suklaalla.
- VINKKI: Kakun voi tarjota myös ilman kermakuorrutusta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinitäytekakku