Appelsiinitryffelit
Suklaa maistuu tavallistakin makeammalta silloin, kun se on rakkaudella tehty ja lahjaksi annettu. Näiden suklaisten tryffelien maku vivahtaa raikkaasti appelsiinilta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Appelsiinitryffelit:
- 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
- 3 rkl kuohukermaa
- 50 g voita
- 1 rkl appelsiinilikööriä, esimerkiksi Cointreauta
- 3 rkl appelsiinimarmeladia
Appelsiinitryffelien pinnalle:
- kaakaojauhetta, sokerihelmiä
Valmistusohje
Appelsiinitryffelit valmistuvat noin 20 minuutista, mutta varaa aikaa myös suklaamassan jähmettymiseen.
1. Appelsiinitryffelit valmistuvat näin. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi. Kiehauta kerma kattilassa ja nosta syrjään liedeltä. Lisää joukkoon suklaarouhe ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
2. Lisää joukkoon voi, appelsiinilikööri ja -marmeladi. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja nosta jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
3. Ota ruokalusikallinen suklaamassaa ja pyörittele käsien välissä palloiksi. Kierittele kaakaojauheessa ja koristele sokerihelmillä.
Lue myös: Joulukarkit sopivat myös lahjaksi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: After dinner -suklaat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinitryffelit