Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosi-bostonkakku

Aprikoosi-bostonkakku on mehevä kahvipöydän komistus, jossa maistuu aprikoosihillo ja kuitatut aprikoosit. Taikinasta tulee kaksi bostonkakkua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Aprikoosi-bostonkakku

  • 5 dl maitoa (tai 5 dl vettä ja 1 dl Hyla-maitojauhetta)
  • 50 g hiivaa
  • 3 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • runsas 1 rkl kardemummaa (8 g)
  • 1-2 tl suolaa
  • noin 1 kg vehnäjauhoja
  • 200 g voita tai margariinia

väliin:

  • paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • kuivattua aprikoosia

voiteluun:

  • 1 muna tai keltuainen

Valmistusohje

Aprikoosi-bostonkakku leivotaan helposti näin:Aprikoosi-bostonkakku

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää keltuaiset (käytä valkuaiset pullan ja piparkakkujen kuorruttamiseen), sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja taikinaa vaivaten ja lopuksi pehmeä voi tai margariini.
  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Ota kummastakin palasta palanen taikinaa ja kauli se ohueksi lautasen kokoiseksi levyksi eli voideltuun irtopohjavuokaan bostonkakun ohueksi pohjaksi.
  4. Kauli taikina levyksi ja levitä levylle paistonkestävää aprikoosimarmeladia. Pese kuivatut aprikoosit, paloittele ne ja ripottele levylle. Kiedo levy kääretortun tapaan rullaksi ja leikkaa 2-3 sentin paloiksi ja nosta ne pystyyn taikinapohjalle.
  5. Kohota 20-30 minuuttia. Voitele keltuaisella tai vesitilkalla pehmennetyllä keltuaisella.
  6. Paista 200 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi ja kypsäksi 25-35 minuuttia. Varmista, että pulla on kypsä. Loppuvaiheessa voit alentaa lämpötilaa ja pidentää paistoaikaa, jos bostonkakku on paksu. Kun taikinassa on runsaasti keltuaista, säilyy pulla pitkään pehmeänä ja maukkaana.
  7. Koristele vesi- tai valkuais-tomusokerikuorrutuksella ja punaisilla ja vihreillä kirsikoilla tms.

Vinkit:

  • Tästä taikina-annoksesta tulee kaksi bostonkakkua.
  • Samasta taikinasta voit leipoa pikkupullia. Koristele pyöreät pullat tomusokeri-vesi(tai -valkuais) kuorrutuksella ja karpaloilla tai puolukoilla. Näin saat pakastimesta otetut pikkupullat raikkaan houkuttaviksi.
  • Pullakukka: pyörittele pyöreän pullan ympärille pieniä sormenpäänkokoisia palloja ja sirottelet voidellun pullan päälle paistonkestäviä värillisiä sokerirakeita tai nonparelleja, saat hauskoja pullakukkia. Voitele pikkupullat munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Omenapulla: paina pyöreän, kohonneen ja voidellun pikkupullan keskelle omenanpuolikas tai reunoille omenalohkoja ennen paistamista.

Lue myös: Bostonkakku on muhkea klassikko – leivo mehevä pulla uusilla mauilla

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosi-bostonkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.